Usljed ubrzanog pogoršanja situacije u Afganistanu

Japan zatvorio ambasadu u Kabulu, službenici evakuisani u Dubai

Front17.08.21, 10:18h

Japan zatvorio ambasadu u Kabulu, službenici evakuisani u Dubai
Usljed ubrzanog pogoršanja situacije u Afganistanu, privremeno zatvaramo Ambasadu. Preostalih 12 službenika Ambasade s aerodroma u Kabulu evakuisano je vojnim letom prijateljske države u Dubai, navodi se u saopćenju

 

Japan je zatvorio Ambasadu u Kabulu zbog pogoršane situacije u Afganistanu i preostalih 12 službenika napustilo je tu zemlju, saopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova.

 

Talibani su tokom vikenda bez borbe zauzeli Kabul.

 

- Usljed ubrzanog pogoršanja situacije u Afganistanu, privremeno zatvaramo Ambasadu. Preostalih 12 službenika Ambasade s aerodroma u Kabulu evakuisano je vojnim letom prijateljske države u Dubai - navodi se u saopćenju, prenosi Reuters.

 

Navode da će dužnosti Ambasade biti prebačene u kancelariju u Istanbulu.

 

Talibani su proglasili kraj rata u Afganistanu nakon što su preuzeli kontrolu nad predsjedničkom palatom u Kabulu, u vrijeme odlaska snaga predvođenih Sjedinjenim Američkim Državama i nastojanja zapadnih zemalja da evakuišu hiljade svojih građana, prenosi Al Jazeera.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!