u ulozi vođe zemunskog klana

Feđa Štukan nominiran za Srce Sarajeva: U ulogu 'prebacim' životno iskustvo... Ako ga nemaš, možeš da pogriješiš

Kultura16.08.21, 14:51h

Feđa Štukan nominiran za Srce Sarajeva: U ulogu 'prebacim' životno iskustvo... Ako ga nemaš, možeš da pogriješiš
Bh. glumac Feđa Štukan u seriji "Klan", koja je na SFF-u prikazana u okviru programa Predpremijere serije, glumi vođu Zemunskog klana. Kako je kazao, prva sezona je završena, a uskoro počinju snimati i drugu sezonu

 

 

 

 

Bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan, koji se ostvario kao glavni glumac u srbijanskoj TV seriji reditelja i scenariste Slobodana Skerlića "Klan", nominirane za četiri nagrade Srce Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala, kazao je u razgovoru za Fenu da mu je lično iskustvo mnogo pomoglo da odigra svaku ulogu, pa tako i ulogu kriminalca u toj seriji.


Štukan u seriji koja je na SFF-u prikazana u okviru programa Predpremijere serije, glumi vođu Zemunskog klana. Kako je kazao, prva sezona je završena, a uskoro počinju snimati i drugu sezonu.


Feđa Štukan, koji je nominiran i za nagradu Najbolji glumac programa TV serije, istakao je da u glumi samo 'prebaci' životno iskustvo na film, seriju ili predstavu.


- Ako nemaš iskustvo u tom segmentu života, onda moraš da izmišljaš, a velika je vjerovatnoća da ćeš izmisliti pogrešno i da ćeš odigrati pogrešno - naglasio je.


Štukan tvrdi da se filmski radnici sve više okreću TV serijama te da se morao prilagoditi novoj stvarnosti.  


- Dugo nisam igrao u BiH, glumac sam starog kova i nisam volio serije. Sve prelazi na serije, vjerovatno zbog novca - istakao je.


Naglasio je da je u Srbiji prihvaćen jako dobro, i među novinarima i filmskim radnicima, te da je stekao veliko poštovanje koje nema u svojoj rodnoj zemlji.


- Ekipa "Klana" je fantastična, Skerlić je radio kultni film "Do koske". Do sada smo uradili jednu sezonu koja je prikazivana u Srbiji i napravio je ludilo. To je istinita priča o Zemunskom klanu gdje glumim vođu i sutra se već vraćam u Beograd - istakao je.


Također je najavio novi projekt koji je završio u Budimpešti za Paramount Pictures Studios i Amazon Primes, koji je vrijedan nekoliko stotina miliona dolara. Iako nije htio otkriti o kojoj svjetskoj seriji je riječ, Štukan je naglasio da se radi o trećoj sezoni.  


Zaključio je da internet sajtovi polako preuzimaju TV fotmate i ulažu veće pare u odnosu na televijzje i filmove.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!