video/ u organizaciji inicijative 'iskorak'

Detalji sa 'Anti LGBT' protesta u Sarajevu: 'Nećemo njihov način života koji nam agresivno i radikalno nameću!'

Hronika14.08.21, 12:51h

Detalji sa 'Anti LGBT' protesta u Sarajevu: 'Nećemo njihov način života koji nam agresivno i radikalno nameću!'
Zbog održavanja manifestacije "Anti-lgbt protest" bit će obustavljen saobraćaj na trasi kretanja učesnika tog događaja, i to u ulici Maršala Tita - dionica od raskrsnice s ulicom Kaptol do raskrsnice s ulicom Kulovića od 11.00 do 12.30 sati

 

 

Inicijativa "Iskorak" organizirala je u Sarajevu protest nazvan "Anti LGBTIQ" kao odgovor na treću bosanskohercegovačku "Povorku ponosa" koja se također danas održava u Sarajevu.


Okupljanje su organizirali pod sloganom "Protest ponosa i časti", a iza njega stoji pokret "Vjera, narod, država" i islamski teolog Sanin Musa. Učesnici tog protesta kažu da im je namjera upozoriti na potrebu očuvanja tradicionalnih vrijednosti.


Navode da i oni kao i pripadnici LGBTI populacije imaju pravo da kažu svoje mišljenje i izraze ga na ulicama.


- Koristmo svoje građansko i demokratsko pravo da izrazimo svoj protest jer svaka akcija podrazumijeva reakciju. Ovo je reakcija na skup LGBTIQ populacije kako bismo digli glas i kazali jedno veliko NE njihovom načinu života i njihovim vrijednostima koji nam se agresivno i radikalno nameću - kazao je Musa.


Protive se, kažu, njihovim standardima uvođenja udžbenika iz kojih bi djeca trebala učiti, a Musa dodaje da se ne protive njihovom pravu izbora jer živimo u demokratskoj zemlji i svako ima pravo da izrazio ono što želi ne ugrožavajući drugoga.


- Gdje god se LGBTIQ populacija ovako nametala bilo je otpora. U Hrvatskoj su, koja je članica Evropske unije, prije nekoliko mjeseci bili fizički napadi - podsjetio je Musa.


Zbog održavanja manifestacije "Anti LGBTIQ protest" obustavljen je saobraćaj na trasi kretanja učesnika i to u ulici Maršala Tita - dionica od raskrsnice s ulicom Kaptol do raskrsnice s ulicom Kulovića.


Privremenu izmjenu režima saobraćaja vrše pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo koji saobraćaj preusmjeravaju na alternativne pravce.

 


 

 

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Fena)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook