LJETNA RAČUNICA

Matematika na plaži zbunila turiste: Ležaljka 3 eura, suncobran 2, a komplet 7 eura? Kako sad to?!

Zabava07.08.21, 17:07h

Matematika na plaži zbunila turiste: Ležaljka 3 eura, suncobran 2, a komplet 7 eura? Kako sad to?!
Onda se u komentare na Facebooku uključila izvjesna Andrea, koja je poprilično ljutito razriješila nastale dileme

 

 

 

Na jednoj crnogorskoj plaži turisti su ostali zbunjeni zatečenom tablom na kojoj piše da je komplet ležaljke i suncobrana skuplji od pojedinačnih cijena istih...


Naime, Facebookom se širi tabla na kojoj piše: "Plaža Stefan: ležaljka 3 eura, suncobran 2 eura, komplet 7 eura".


E sad, mnogi su na različite načine tumačili šta tačno znači navedena računica, a većina ih je komentarisala da "ispada ako uzmete komplet, to će vas stajati dva eura više nego da ste uzeli pojedinačno".

 

plaza-stefan-matematika

Foto: Facebook


Međutim, onda se u komentare na Facebooku uključila izvjesna Andrea, koja je poprilično ljutito razriješila nastale dileme:
 

- Manijaci jedni, srce će vas jednog dana okinuti koliko ste glupi. Znate, neko dođe i sam na plažu, a onda, pazite sad, postoji i PAR kojem treba KOMPLET koji ima DVIJE ležaljke - podučava vidno uzrujana komentatorica o crnogorskoj matematici.


Ipak, ostalo je nejasan jedan dio iz matematičke računice... Šta ako ovo 'komplet' neki shvate kao komplet ležaljka + suncobran?!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još