Obmanuo građane

Stigla korpa Dodiku iz DNS-a i SDS-a: Ne možeš odlučivati u naše ime, nema dogovora oko sastanka sa Schmidtom

Front05.08.21, 13:07h

Stigla korpa Dodiku iz DNS-a i SDS-a: Ne možeš odlučivati u naše ime, nema dogovora oko sastanka sa Schmidtom
Sastaćemo se sa Schmidtom kao bivšim poslanikom i ministrom za poljoprivredu Njemačke na Jahorini - kazao je Dodik, navodeći da će sa njim na tom sastanku biti i ostali lideri parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj. Međutim...

 

Za bilo kakve razgovore sa Christianom Schmidtom, Srpska demokratska stranka će donositi odluke samostalno a to u ime SDS-a neće raditi ni Milorad Dodik niti niko drugi, poručeno je iz Srpske demokratske stranke. 


- Na jučerašnjem sastanku lidera političkih partija sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije bilo nikakvih razgovora o sastanku sa Christianom Schmidtom a pogotovo ne o zajedničkom sastanku svih političkih partija sa njim - kaže se u saopštenju SDS-a.

 

Slična poruka stiže i iz Demokratskog narodnog saveza. 

 

- Demokratski narodni savez nije maloljetan da drugi odlučuje u naše ime i da nas za ruku vode na sastanke bez našeg znanja i pristanka - izjavio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić komentarišući izjavu Milorada Dodika da će na Jahorini upriličiti sastanak sa Schmidtom, kome će prisustvovati predsjednici svih stranaka. 

 

- U DNS-u odluke donosim ja u dogovoru sa Predsjedništvom stranke. Nikoga iz druge stranke nisam delegirao da to čini umjesto mene. Još manje sam spreman da iz medija saznajem na kom sastanku ću navodno učestvovati - kazao je Nešić. 

 

- To što smo jedinstveno odbacili nametanje zakona od strane Valentina Inzka, kao model funkcionisanja BiH, kaže Nešić, ne znači da smo spremni da nam neko iz Republike Srpske nameće svoju volju. 


- DNS je uvijek odlučan da brani interese Republike Srpske, ali nemamo namjeru da budemo pojas za spasavanje pogrešnoj politici - naglasio je Nešić.


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je juče na konferenciji za novinare u Beogradu da će se sastati sa Kristijanom Schmidtom na Jahorini, ali ne kao visokim predstavnikom u BiH.


- Sastaćemo se sa Schmidtom kao bivšim poslanikom i ministrom za poljoprivredu Njemačke na Jahorini - kazao je Dodik, navodeći da će sa njim na tom sastanku biti i ostali lideri parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još