Uputili reakciju

Saopćenje SDA Sarajevo: Smijeniti Ivanu Marić i Envera Kazaza iz kantonalnih ustanova zbog sramnih napada na Inzka

Front05.08.21, 11:55h

Saopćenje SDA Sarajevo: Smijeniti Ivanu Marić i Envera Kazaza iz kantonalnih ustanova zbog sramnih napada na Inzka
Kantonalni odbor SDA Sarajevo je nastupe Marić i Kazaza ocijenio jednakim tome da u Njemačkoj javne ličnosti kritiziraju donošenje Zakona o negiranju Holokausta, ocjenjujući taj zakon populističkim

 

Kantonalni odbor SDA Sarajevo izdao je saopćenje u kome poziva na smjenu Ivane Marić i Envera Kazaza koji obnašaju funkcije u kantonalnim ustanovama zbog napada na bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka.


– Posljednji sramni javni nastupi kadrova sarajevske “Trojke” Ivane Marić i Envera Kazaza u kojima su kritikovali dosadašnjeg visokog predstavnika Valentina Inzka i donošenje Zakona o negiranju genocida, i umanjivali njegov značaj, predstavljaju njihov konačni moralni sunovrat, ali zahtijevaju i hitne sankcije – naveli su iz SDA Sarajevo.

 
Kantonalni odbor SDA Sarajevo je nastupe Marić i Kazaza ocijenio jednakim tome da u Njemačkoj javne ličnosti kritiziraju donošenje Zakona o negiranju Holokausta, ocjenjujući taj zakon populističkim.


– Pozivamo Fortinu i Konakovićevu Vladu da hitno smjene Ivanu Marić i Envera Kazaza sa mjesta članova nadzornih odbora u Kantonu Sarajevo, u Kamernom teatru 55 i TV SA, koja su im pripala kao nagrada za podršku njihovoj vladi. Nedopustivo je da se iz budžeta KS koji svojim radom pune i žrtve genocida finansiraju oni koji umanjuju značaj Zakona o negiranju genocida i relativiziraju njegovu važnost – navode iz SDA.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još