ZVANIČNO POTVRĐENO

Uhapšeni član 'Kavačkog klana' Almir Jahović predat Tužiteljstvu BiH, bit će pokrenut ekstradicijski postupak

Hronika04.08.21, 18:56h

Uhapšeni član 'Kavačkog klana' Almir Jahović predat Tužiteljstvu BiH, bit će pokrenut ekstradicijski postupak
Osumnjičeni državljanin Crne Gore, koji je lišen slobode u policijskoj akciji bit će predat Sudu BiH, sukladno provođenju ekstradicijskog postupka - potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH

 

 

 

 

Tužiteljstvu BiH predati su osumnjičeni koji su lišeni slobode u okviru akcije MUP-a RS, u kojoj je u Banjaluci uhićena osoba koja se dovodi u vezu sa tzv. "Kavačkim klanom" - saopćeno je danas iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.


Kako se navodi, pripadnici MUP-a Republike Srpske, danas u popodnevnim satima, uz visoke mjere osiguranja, predali su tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, dvojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode jučer u policijskoj akciji u Banja Luci.

 
Također, osumnjičeni državljanin Crne Gore, koji je lišen slobode u policijskoj akciji bit će predat Sudu BiH, sukladno provođenju ekstradicijskog postupka.

 
Tužitelj Tužiteljstva BiH, ispitat će osumnjičene u okviru predmeta organiziranog kriminala u kojima u suradnji sa partnerskim institucijama regiona, istragu vodi Tužiteljstvo BiH.


Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će tužitelj donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu - rečeno je iz Tužilateljstva BiH.


Podsjećamo, osoba koja se dovodi u vezu sa tzv. "Kavačkim klanom" je uhapšeni Almir Jahović.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!