COVID-siguran događaj ima svoj protokol

Počela online prodaja ulaznica za SFF: Na projekcije sa Covid akreditacijom, evo kako je možete dobiti

Kultura04.08.21, 16:06h

Počela online prodaja ulaznica za SFF: Na projekcije sa Covid akreditacijom, evo kako je možete dobiti
Anti–COVID mjere podrazumijevaju da su svi posjetioci festivala evidentirani kao vakcinisani, preboljeli ili testirani, te uključuju obaveznu dezinfekciju ruku i obuće, fizički razmak i nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska sa zatvorenih festivalskih lokacija

 

Online prodaja ulaznica za sve filmove u programu 27. Sarajevo Film Festivala počela je danas, 4. augusta od 15:00 sati. Ulaznice je moguće kupiti putem zvanične web stranice: www.sff.ba.

 

Prodaja ulaznica na Glavnom Box Officeu Festivala - Bosanski kulturni centar (Branilaca Sarajeva 24) počinje 6. augusta u 10:00 sati.

 

27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu sa mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama koje je za održavanje Sarajevo Film Festivala izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

 

COVID-sigurni protokol

 

Anti–COVID mjere podrazumijevaju da su svi posjetioci festivala evidentirani kao vakcinisani, preboljeli ili testirani, te uključuju obaveznu dezinfekciju ruku i obuće, fizički razmak i nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska sa zatvorenih festivalskih lokacija. Nošenje maske preporučuje se i za vrijeme projekcije. Zbog smanjenih kapaciteta kina, potrebno je sjediti na obilježenim sjedištima.

 

Kako bi gledaocima olakšali i ubrzali pristup festivalskim lokacijama, Festival će izdavati COVID-sigurne akreditacije.

 

Kako do COVID-sigurne akreditacije na 27. Sarajevo Film Festivalu?

 

1.    On-line

 

Popunite e-formu na www.sff.ba, uploadujte jedan od tri moguća dokaza* (vidjeti objašnjenje na kraju teksta). Nakon provjere validnosti dokumenata, naš tim vam šalje COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte.

 

Ukoliko već imate Eventival nalog, e-formu popunite na OVOM linku.

 

2.    Na lokaciji

 

U glavnom Box Office-u (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) dajte svoje podatke i predočite jedan od tri moguća dokaza*. Nakon provjere validnosti dokumenata, naš tim vam šalje COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte ili se akreditacija printa na licu mjesta.

 

Za šta je sve potrebna COVID-sigurna akreditacija na 27. Sarajevo Film Festivalu?

 

COVID-sigurna akreditacija nije vam potrebna za kupovinu ulaznica za 27. Sarajevo Film Festival, ali jeste za ulazak u sva kina u kojima se Festival održava.

 

Na ulazu u kino prvo ćete pokazati isprintanu ili digitalnu validnu COVID-sigurnu akreditaciju, a nakon toga kino ulaznicu.  

 

Mogu li ući na projekcije i bez COVID-sigurne akreditacije?

 

Da, na ulazu u kino uz ulaznice, pokažite dokument kojim se potvrđuje vakcinacija, ili da ste preboljeli COVID ili validan negativan test i vaš lični dokument.

 

Šta još Sarajevo Film Festival radi kako bi olakšao dobivanje COVID-sigurne akreditacije za svoje posjetioce?


Partnerske laboratorije Eurofarm i Alea Genetički Centar će imati svoje punktove na lokaciji Festivalskog Centra u BKC-u u kojima će se uz festivalske ulaznice moći testirati po sniženim cijenama od 15 KM za antigenski test.


 

Anti–COVID mjere podrazumijevaju da su svi posjetioci festivala evidentirani kao vakcinisani, preboljeli ili testirani, a to znači:

 

1.    Primljene obje doze vakcine, te da je prošlo najmanje 14 dana nakon druge doze vakcine, odnosno 14 dana od vakcine (Johnson & Johnson’s Janssen COVID-19 Vakcina) koja se prima u jednoj dozi, ili


2.    da ima potvrdu da je prebolovao COVID-19 ne stariju od šest mjeseci od obolijevanja, ili

3.    negativan test (PCR ili antigenski) ne stariji od 48 sati.

 

Iz navedenog se izuzimaju djeca do šest godina.

 

27. Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta 2021.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!