PJEVAČ U NOVOM BIZNISU

Alen Islamović izdaje luksuzne apartmane. 'Iskren da budem, najviše zarađujem od bogatih Arapa... Ne pitaju koliko košta'

Biznis Klub01.08.21, 21:21h

Alen Islamović izdaje luksuzne apartmane. 'Iskren da budem, najviše zarađujem od bogatih Arapa... Ne pitaju koliko košta'
Imam odličnu saradnju sa jednom turističkom agencijom koja mi dovodi bogate goste iz arapskih zemalja. Oni ne pitaju koliko košta, žele samo svoj mir i da uživaju sa svojim najbližim u ljepotama naše Krajine. Sve do kraja augusta smo rezervisani – kaže Alen Islamović

 

 


Prošle godine brojni pjevači su zbog nemogućnosti rada tražili alternativne izvore zarade, tako da Alen Islamović (63) u rodnom Bihaću je otvorio luksuzne apartmane sa bazenom, a još prije nekoliko godina dio zarađenog novca investirao je u plantažu lješnjaka.

 


- Iskren da budem sada najviše zarađujem od Arapa. Više sam nego zadovoljan zaradom od apartmana u mojoj vili. Ugostiteljstvo me iskreno pozitivno iznenadilo i vila je 90 posto izdata. Imam odličnu saradnju sa jednom turističkom agencijom koja mi dovodi bogate goste iz arapskih zemalja. Oni ne pitaju koliko košta, žele samo svoj mir i da uživaju sa svojim najbližim u ljepotama naše Krajine. Sve do kraja augusta smo rezervisani – kaže za Faktor Alen Islamović.


Islamović je sretan i zbog činjenice da ima sve više koncerata širom regiona.


- Otvorila nam se mogućnost da se vakcinišemo na vrijeme i nismo razmišljali nijednog trenutka, ni ja ni moji saradnici. Znali smo ako ne budemo vakcinisani da moramo tražiti druga zanimanja i napustiti ono što najviše volimo, a to je muzika. Teško je prelaziti granice i putovati ako nisi vakcinisan i sve će biti teže. Imamo još zakazanih nekoliko koncerata u augustu i septembru – nastavlja pjevač iz Bihaća.


U rodnom gradu on je nedavno sa nekoliko prijatelja otvorio diskografsku kuću kojoj su dali ime "Miks Produkcija".


- Želimo pružiti šansu mladim talentima, koji bi željeli da se upuste u avanture profesionalne muzike i da osvoje region, a potom i šire. Imam veze u muzičkim krugovima i sva vrata su mi otvorena. Naravno, nova diskografska kuća bit će zadužena za moje stare i nove pjesme – nastavlja Alen.


On ističe da su lješnjaci ove godine što se tiče roda podbacili, ali vjeruje da će naredna godina finansijski biti izuzetno plodna.


- Zima je bila nešto duža i hladnije vrijeme, ali krošnje su podivljale, granaju se i šire tako da naredne godine očekujem tri puta veći prihod nego 2020. godine. Očekujem zaradu od 50.000 KM – kaže na kraju Islamović.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još