budućnost je tu

Xiaomi se 'baca' u proizvodnju autonomnih automobila: Auto vozi bez vozača i slijedi rutu na način da...

Auto & Dom31.07.21, 14:14h

Xiaomi se 'baca' u proizvodnju autonomnih automobila: Auto vozi bez vozača i slijedi rutu na način da...
U kratkoj poruci naznačeno je da tvrtka u početnoj fazi namjerava privući oko 500 tehničkih stručnjaka sa zadatkom razvoja tehnologije za samovozeće automobile četvrte generacije. Na toj razini automobil vozi bez vozača i slijedi zadanu rutu, ali samo u označenom području

 

Xiaomi, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji pametnih telefona, najavio je osnivanje zasebnog odjela za razvoj vlastite tehnologije za autonomne automobile, najavio je u srijedu izvršni direktor tvrtke Lei Jun u poruci na službenom Weibo računu.


U kratkoj poruci naznačeno je da tvrtka u početnoj fazi namjerava privući oko 500 tehničkih stručnjaka sa zadatkom razvoja tehnologije za samovozeće automobile četvrte generacije. Na toj razini automobil vozi bez vozača i slijedi zadanu rutu, ali samo u označenom području.

 

Krajem ožujka Xiaomi je također potvrdio planove pokretanja proizvodnje vlastitih električnih vozila. Upravni odbor tvrtke odlučio je osnovati podružnicu u 100-postotnom vlasništvu koja će se time baviti. U početnoj fazi ulaganja u novo poduzeće iznosila bi 10 milijardi juana (oko 1,5 milijardi dolara), a u sljedećih deset godina Xiaomi planira ukupno ulaganje u proizvodnju električnih vozila od 10 milijardi dolara.

 

Xiaomi je osnovan u travnju 2010. godine i trenutno je jedan od četiri najveća proizvođača pametnih telefona na svijetu. Prije tri godine proveo je inicijalnu javnu ponudu dionica na hongkonškoj burzi. Krajem prosinca prošle godine Xiaomijeva je tržišna kapitalizacija prvi put premašila 100 milijardi dolara.

 

(Seebiz.eu,DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!