Donesena odluka

Vlada KS će i ove godine sufinansirati boravak djece u predškolskim ustanovama

Hronika29.07.21, 17:06h

Vlada KS će i ove godine sufinansirati boravak djece u predškolskim ustanovama
Sufinansiranjem će biti obuhvaćeno svako dijete na listi čekanja, iako je broj djece ove godine dosegao blizu 3.000, rekla je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota - Muminović

 

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjem zasjedanju donijela odluku o sufinansiranju boravka djece u predškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo, s Liste čekanja Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ za školsku 2021./2022. godinu.

 

Odlukom se utvrđuje sufinansiranje boravka djece u predškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo, sa te liste, u mjesečnom neto iznosu od 100 KM po jednom djetetu.

 

 - Sufinansiranjem će biti obuhvaćeno svako dijete na listi čekanja, iako je broj djece ove godine dosegao blizu 3.000 - rekla je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota - Muminović.

 

Dodala je i kako je pojedinačni iznos smanjen, jer je ovom odlukom pravo na sufinansiranje prošireno na još 2.000 mališana u odnosu na 2020./21. godinu, koliko ih je dodatno uvršteno na pomenutu listu čekanja u ovoj godini.

 

Kako je rekao premijer KS Edin Forto, Vlada za ovu namjenu značajno povećava izdvajanje budžetskih sredstava kako bi omogućila svoj zainteresiranoj i prijavljenoj djeci s ove liste da borave u predškolskim ustanovama.

 

Ministrica Hota - Muminović je utvrdila dinamiku kroz kalendar aktivnosti kako bi sufinansiranje boravka djece u predškolskim ustanovama krenulo na vrijeme i s početkom školske 2021./22. godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!