Šarović uoči sastanka parlamentarnih stranaka iz RS

'Počinjem sumnjati da je SNSD bio u dogovoru s Inzkom, znali su šta će da se desi... Stav opozicije u RS je da ne treba srljati'

Front25.07.21, 18:11h

'Počinjem sumnjati da je SNSD bio u dogovoru s Inzkom, znali su šta će da se desi... Stav opozicije u RS je da ne treba srljati'
Počinjem da sumnjam da su bili u dogovoru sa Valentinom Inzkom i ne znam kim. Otkud odjedanput svi oni propagandni materijali, video zapisi. Peticije se potpisiju, već spremne nakon dva-tri sata. Onda su oni morali da znaju šta će da se desi, rekao je predsjednik SDS-a

 

Sastanak parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske povodom primjene bonskih ovlaštenja od Valentina Inzka je trebao biti prilika da se da zajednički odgovor na ovu situaciju, ali vidimo da SNSD već vodi svoju posebnu kampanju, kazao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

 

On je danas u Loparama rekao da će, po svemu sudeći, sutrašnji sastanak biti pokušaj da vlast izdiktira svoja unaprijed pripremljena rješenja.

 

- Sutra idemo na zajednički dogovor, a neko već realizuje neki plan koji će nam sutra da predoči. SNSD i Dodik već su krenuli u neku svoju kampanju i imaju neki svoj program, a pozivali su na zajednički dogovor. Mislim da je velika šteta što se stvari ovako odvijaju jer je ovo bila prava prilika da zajednički prodiskutujemo i suočimo se sa ovom situacijom i damo zajednički odgovor iz Srpske - naveo je Šarović.

 

Čini mi se da će, dodaje Šarović, sutrašni sastanak biti prazna priča i da će se pokušati izdiktirati rješenja.

 

On je istakao da SNSD ima vlast na svim nivoima i da zato imaju i odgovornost.

 

- Uostalom, za ovu situaciju ja mislim da oni snose tu odgovornost. Nije valjda opozicija kriva za ovo što se dešava. Ova vlast je dobila novog visokog predstavnika sa većim ovlaštenjima i bonska ovlaštenja zahvaljujući ovoj vlasti - podsjetio je Šarović.

 

On navodi da takva vlast teško može ponuditi spasonosna rješenja u ovakvoj situaciji.

 

- Ja mislim da je ovo što sada oni rade srljanje, kao i činjenica da to čine bez dogovora sa opozicionim strankama - kaže Šarović.

 

Ističe da ponašanje vlasti budi sumnju da je u pitanju neki unaprijed smišljeni scenarij.

 

- Počinjem da sumnjam da su bili u dogovoru sa Valentinom Inzkom i ne znam kim. Otkud odjedanput svi oni propagandni materijali, video zapisi. Peticije se potpisiju već spremne nakon dva tri sata. Onda su oni morali da znaju šta će da se desi - napominje Šarović.

 

Navodi da je stav opozicije u Srpskoj da ne treba srljati i da treba naći razumna rješenja.

 

- Ne treba manipulisati narodom. To je nepotrebno u tom smislu daćemo doprinos na sutrašnjem sastanku i sjednici Narodne skupštine, koja će biti održana za koji dan - istakao je predsjednik SDS.

 

Šarović, koji je danas učestvovao u manifestaciji Dani dijaspore u Loparama je poruči da razvoj i napredak liječe sve rane i probleme jednog društva.

 

- Manifestacija Dani dijaspore u Loparama jačaju iz godine u godinu i pokazuju kako jedna lokalna zajednica treba da koristi svoju dijasporu za razvoj. Načelnik Savić i njegov tim su primjer uspješne saradnje lokalne samouprave sa dijasporom i od Rada Savića i opštine Lopare imaju šta da nauče mnogo veće opštine i gradovi Republike Srpske - poručio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još