Zbog razvoja događaja na mađarskoj granici

Austrija raspoređuje još vojnika na istočnu granicu: 'Nismo mogli dobiti potrebnu podršku EU'

Front25.07.21, 17:20h

Austrija raspoređuje još vojnika na istočnu granicu: 'Nismo mogli dobiti potrebnu podršku EU'
Austrija nije mogla dobiti potrebnu podršku EU, rekao je Nehammer, te zajedno s Njemačkom ne može riješiti "problem Afganistanaca u EU", misleći na sve veću populaciju Afganistanaca u toj zemlji

 

Austrija je u subotu objavila da će rasporediti dodatne vojnike na svoju istočnu granicu sa Slovenijom i Mađarskom kako bi zaustavila priliv ilegalnih migranata.

 

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer i ministrica odbrane Klaudia Tanner objavili su to na konferenciji za medije.

 

Istakavši da su propisi o migraciji koje je iznijela Evropska unija neefikasni protiv iregularnih migranata, Nehammer je kazao da će se broj vojnika koji se trenutno nalaze na istočnim granicama uskoro povećati sa 1.000 na 1.400, posebno zbog razvoja događaja na mađarskoj granici, javlja Anadolija.

 

- Austrija nije mogla dobiti potrebnu podršku EU - rekao je Nehammer, te zajedno s Njemačkom ne može riješiti "problem Afganistanaca u EU", misleći na sve veću populaciju Afganistanaca u toj zemlji.

 

Tanner je istakla da je početkom ove godine na mađarskoj granici uhvaćeno 200 trgovaca ljudima, pa bi se stoga broj vojnika na granicama sa Slovačkom i Slovenijom mogao povećati na 2.000.

 

(FENA/Foto: Ilustracija/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!