Potvrđeno prisustvo Escherichije coli

Fekalije se izlile na dvije poznate plaže u Hrvatskoj. Do daljnjeg se ne preporučuje kupanje

Hronika15.07.21, 15:12h

Fekalije se izlile na dvije poznate plaže u Hrvatskoj. Do daljnjeg se ne preporučuje kupanje
Uzorci mora uzimat će se dok ne prestane onečišćenje o kojem su obaviještene Inspekcija zaštite okoliša i ostale mjerodavne inspekcije

Na plaži Jadran kod kafića Marex u Zadru do daljnjeg se ne preporučuje kupanje jer je došlo do izlijevanja fekalnih voda u more.

 

Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, temeljem dojave nadležnih službi Grada Zadra, izvijestio je da je u jutarnjim satima došlo do začepljenja cjevovoda na mjestu gdje postoji mješoviti sustav odvodnje na Obali kneza Trpimira. Zbog začepljenja cjevovoda došlo je do izlijevanja fekalnih voda u more na plaži Jadran, piše Zadarski.hr.

 

“Na navedenoj plaži se stoga do daljnjeg ne preporučuje kupanje”, navode iz Upravnog odjela.

 

Sanacija cjevovoda je izvršena, a Zavod za javno zdravstvo Zadar pratit će kakvoću mora na plaži, te će o prestanku onečišćenja javnost javnost biti pravovremeno obaviještena.
 

Na dubrovačkoj plaži Hotela Dubrovnik President u ponedjeljak, 12. jula utvrđeno je da je more onečišćeno fekalijama, zbog čega se ondje do daljnjeg ne preporučuje kupanje, izvijestili su u četvrtak iz Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Onečišćenost fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli potvrđena je ispitivanjem kakvoće mora na tom kupalištu, koje je peti put u sezoni proveo Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

 

“Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Hotela Dubrovnik President prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli”, navode iz Zavoda.

 

Uzorci mora uzimat će se dok ne prestane onečišćenje o kojem su obaviještene Inspekcija zaštite okoliša i ostale mjerodavne inspekcije.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još