Dobio otkaz nakon što je procurio audiosnimak

Sebija Izetbegović ga otpustila, Sud presudio: KCUS Spahića mora vratiti na posao i platiti 10.852 KM odštete

Hronika12.07.21, 16:13h

Sebija Izetbegović ga otpustila, Sud presudio: KCUS Spahića mora vratiti na posao i platiti 10.852 KM odštete
Još jednom čujem da ste uzeli moje ime u usta, zapamtit ćete me za života - zaprijetila je tada Spahiću Izetbegović, nakon čega je rekla da će mu iščupati grkljan, da bi mu, potom, dala otkaz, objavili su mediji

Kantonalni sud u Sarajevu donio je pravosnažnu presudu prema kojoj je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) dužan isplatiti Ademiru Spahiću, 10.852 KM odštete zbog nezakonitog otkaza 2016. godine, koji je potpisala generalna direktorica Sebija Izetbegović, otkriva Dnevni avaz.

 

U odštetni nalog nije uračunata zatezna kamata počev od 30. maja 2017. godine, što znači da je odšteta mnogo veća koju KCUS mora isplatiti Spahiću.

 

U presudi je navedeno da  je nezakonita odluka o otkazu ugovora o radu Spahića zbog teže povrede radne obaveze - zloupotrebe bolovanja, pa se poništava taj akt i KCUS obavezuje da tužitelja vrati na poslove koje je obavljao prije donošenja odluke o otkazu u septembru 2016. godine.

 

Istaknuto je da je KCUS Spahiću dužan nadoknaditi i troškove parničnog postupka u iznosu od 2.045 maraka, u roku od 15 dana.

 

Spahiću je otkaz uručen nakon što je u javnosti procurio audiosnimak prijetnji koje mu je, kako se čuje na snimku, uputila direktorica Izetbegović, a objavili su ga pojedini portali.

 

- Nemojte se igrati sa mnom. Još jednom čujem da ste uzeli moje ime u usta, zapamtit ćete me za života - zaprijetila je tada Spahiću Izetbegović, nakon čega je rekla da će mu iščupati grkljan, da bi mu, potom, dala otkaz, objavili su mediji.

 

Spahića je zastupao advokat Senad Pizović.

 

ademir-spahic-presuda-1

 

ademir-spahic-presuda-2

 

ademir-spahic-presuda-3

 

ademir-spahic-presuda-4

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 93

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još