foto/ romansa koja intrigira javnost

Kako je počela velika ljubavna priča Čedomira Jovanovića i Jelene Savić: 'Prije tog fatalnog susreta, nekoliko puta smo se...'

Nedjeljni magazin12.07.21, 13:51h

Kako je počela velika ljubavna priča Čedomira Jovanovića i Jelene Savić: 'Prije tog fatalnog susreta, nekoliko puta smo se...'
Iako se često pojavljuju zajedno, a ne oklijevaju ni da na društvenim mrežama objave fotografije pune nježnosti i strasti, o tome kako su se zavoljeli govorili su veoma rijetko

 

Na političkoj sceni Srbije proteklih decenija bilo je i privlačnih, i zgodnih, i šarmantnih političara, ali samo su jednom djevojke bedževima poručile – oženi me. Od zime 1996. godine, kada su studentkinje na revere okačile „Čedo, oženio me“ do danas, ni jedan muškarac, uključujući druge sfere javnog života, nije dosegao taj stepen obožavanja.

 

instagram-ceda-i-jelena-2

Instagram 
Samo pet godine kasnije Čeda je bio oženjen sa Jelenom Savić, kćerkom neonatologa Mijata Savića. Iako se često pojavljuju zajedno, a ne oklijevaju ni da na društvenim mrežama objave fotografije pune nježnosti i strasti, o tome kako su se zavoljeli govorili su veoma rijetko. Jedan od tih izuzetnih intervjua Čeda je prije šest godina dao magazinu „Azra“. Tada smo saznali šta je sve prethodilo ljubavi kao iz filmova:

 

instagram-ceda-i-jelena-1
Instagram 
- Jelenini roditelji bili su vrlo bliski sa Zoranom i Ružicom Đinđić. Kada je Jelena imala 13‒14 godina, Ružica je imala običaj da mi, kada se sretnemo, kaže da treba da je upoznam i da će ona za koju godinu biti super djevojka. Govorila mi je: „Nemoj da gubiš vreme sa tim tvojim curama po Beogradu“. Jelena je osam godina mlađa od mene. Prije nego što je došlo do fatalnog susreta nekoliko puta smo se sreli u stranci, ništa posebno. Poslije preuzimanja izbornog štaba Demokratske stranke odlučio sam da podmladim stranku, a među dvije stotine mladića i djevojaka, koji su popunili formular, nalazilo se i Jelenino ime.

 

Bili su mi zanimljivi njeni odgovori iz upitnika, pa sam pomislio da moram da razgovaram sa njom. Naravno, nisam joj posle tog sastanka predložio da izađemo, već sam povukao „obe ručne“ i rekao sebi: „Ovdje nemoj da napraviš neku glupost“. Držali smo se na distanci sve do noći uoči 5. oktobra. Zoran i ja smo se razdvojili jer smo čuli da će nas te noći hapsiti, pa je on bio na jednoj lokaciji, a ja sam bio na drugoj, gdje je bila i Jelena. Tada sam joj rekao: „Slušaj, ovo već traje predugo, a pošto sam, čini mi se, došao do kraja života koji sam živio do sada, daj da uradim nešto što vrijedi, ako stvarno bude kraj.“ Od tog trenutka smo zajedno.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(Hellomagazin.rs/Azra/ DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još