'SRAMOTA ZA VISOKOG PREDSTAVNIKA'

Džaferović poručio Inzku: Može 's obrazom' da ode iz BiH, ali samo ako nametne zakon o zabrani negiranja genocida!

Front06.07.21, 17:07h

Džaferović poručio Inzku: Može 's obrazom' da ode iz BiH, ali samo ako nametne zakon o zabrani negiranja genocida!
Šefik Džaferović ističe da je civilizacijska sramota za one u Parlamentarnoj skupštini BiH koji su sprječavali njegovo usvajanje, kao što je sramota i za visokog predstavnika da zakon do danas nije nametnut

 

 

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović danas je tokom posjete Potočarima još jednom ukazao na važnost usvajanja zakona o zabrani negiranja genocida, naglasivši da je taj zakon davno trebao biti usvojen u Parlamentarnoj skupštini BiH ili nametnut od visokog predstavnika.


Ističe da je civilizacijska sramota za one u Parlamentarnoj skupštini BiH koji su sprječavali njegovo usvajanje, kao što je sramota i za visokog predstavnika da zakon do danas nije nametnut.


Džaferović smatra da bi Inzko, ukoliko nametne zakon o zabrani negiranja genocida, mogao "s obrazom" da ode iz BiH, a ukoliko to ipak ne učini, onda svakako to treba da uradi novi visoki predstavnik.


Komentirajući najavu Valentina Inzka da će poduzeti korake na uklanjanju murala posvećenih ratnim zločincima, Džaferović je izrazio očekivanje da ta aktivnost bude i provedena te da je jedini način da se spriječe takve anticivilizacijske pojave zakon o zabrani negiranja genocida.


-Ja sam prije petnaest dana bio u Kalinoviku i tamo sam također vidio sramni mural. To je jedna anticivilizacijska stvar i javno sam od zvaničnika te opštine zatražio da tu sramotu uklone. Nažalost, toga ima još u Bosni i Hercegovni i jedini lijek za to je zakon o zabrani negiranja genocida – naglasio je Džaferović.


Poručuje da se anticivilizacijski trend negiranja genocida mora zaustaviti.


-To je zlo koje prijeti ukupnoj civilizaciji, pa i nama u BiH. Zato se to mora odmah, bez odlaganja zaustaviti - izjavio je Džaferović.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još