Naša Stranka neće podleći pritisku

Sabina Ćudić o Izbornom zakonu: 'Naši prijedlozi se sigurno neće dopasti Izetbegoviću i Čoviću, ali nećemo odustati'

Front04.07.21, 17:46h

Sabina Ćudić o Izbornom zakonu: 'Naši prijedlozi se sigurno neće dopasti Izetbegoviću i Čoviću, ali nećemo odustati'
Naša stranka će dati svoje prijedloge koji se tiču izmjene Izbornog zakona. Oni se sigurno neće dopasti Izetbegoviću i Čoviću, ali od njih nećemo odustati - kategorički poručuje Sabina Ćudić

 

 

Povodom sastanka lidera opozicije iz FBiH i RS-a s američkim i evropskim zvaničnicima o izmjenama Izbornog zakona BiH, oglasila se učesnica sastanka Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke:


- Nečuveno je da šefovi izvršne vlasti, koji obnašaju najveće pozicije i drže poluge moći na svim nivoima, prebacuju odgovornost povodom novog Izbornog zakona na opoziciju i stvaraju pritisak. To potvrđuje ono o čemu govorimo već izvjesno vrijeme: dogovor između SDA i HDZ-a postoji, baziran je na daljnjoj etnifikaciji BiH - a gospodin Izetbegović poziva opoziciju da stavi paraf na njegov neuspjeh - ističe Ćudić.


Naglašava i da Naša stranka neće podleći pritisku, ali će preuzeti odgovornost.


- Nisu nam prihvatljiva rješenja koja predlažu gospoda Izetbegović i Čović jer vode ka podjeli BiH te urušavaju mogućnost dogovora i deblokade procesa važnih za napredak BiH ka Evropskoj uniji. Naša stranka će dati svoje prijedloge koji se tiču izmjene Izbornog zakona. Oni se sigurno neće dopasti Izetbegoviću i Čoviću, ali od njih nećemo odustati - kategorički poručuje.


Dodaje da je Naša stranka i ranije upozoravala na "mane dosadašnjeg toka pregovora koji se vodio van institucija, bez iti jedne stranke iz opozicije".


- Te mane sada isplivavaju na vidjelo jer su građani dovedeni pred svršen čin gdje mogu samo pristati na ono što su etno lideri dogovorili uz eventualne kozmetičke izmjene predloženog. To bi stvorilo privid političkog pluralizma u odlučivanju o važnim stvarima za Bosnu i Hercegovinu. Nećemo na to pristati. Izborni zakon mora biti izraz suštinskog političkog i ideološkog pluralizma koji imamo u BiH - zaključuje Sabina Ćudić na kraju saopćenja.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još