FOTO/ MOTEL I RESTORAN U GUSTOJ HLADOVINI

Dugo je bio pust i zatvoren: 'Dom Faletići' iznad Sarajeva dobio novo ruho i novog vlasnika, evo šta sve sada nudi...

Biznis Klub03.07.21, 14:08h

Parkovska zona kompleksa obiluje bogatim biljnim i životinjskim svijetom. Kompleks je u alpskom stilu od prirodnih materijala, koje se nenametljivo utapa u obrise planine

 

..


Turistički kompleks Motel i Restoran "Dom Faletići" by 24/7 Creative d.o.o. Sarajevo, smješten u Sarajevu na padinama Starog Grada na nadmorskoj visini od 950 metara, dobio je novo ruho i nove vlasnike.


Svojevrstan je to prirodni rezervat i sportsko-rekreacioni centar, ljepote i cjelovitosti ponude koja može zadovoljiti potrebe i želje najizbirljivijih ljubitelja sporta i rekreacije.


Priroda, planinske staze, sportski tereni, welness i fitness zona samo su neke od pogodnosti koje nudi kompleks. U ponudi sportsko-rekreativnog centra su prostor za kondicione pripreme sportista, skijanje, šetanje i trčanje kros stazama u parku borove šume, restoran, pet terasa, atraktivni tereni za lov, škole u prirodi i branje ljekovitog bilja.


Faletiće odlikuje bogata istorija, u prošlosti je bila dom Ilirima, a Moščanica je izvor nedaleko od kompleksa, za koji legenda kaze da su se na njemu Iliri i Bogumilii umivali da im planina da snagu pred okršaj sa Rimljanima i drugim osvajačima.

 

dom-faletici-11


Parkovska zona kompleksa obiluje bogatim biljnim i životinjskim svijetom.


Kompleks je u alpskom stilu od prirodnih materijala, koje se nenametljivo utapa u obrise planine.


Gostima je na raspolaganju besplatni parking, conference room, restoran & caffe, spa & wellness, besplatan internet i drugi sadržaji. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom ili punog pansiona.


Poslije dana provedenog u šetnji prostranstvom planinskih staza i proplanaka, gosti imaju mogućnost opustiti se u SPA centru.


Hotelske sobe tog kompleksa, ekskluzivne apartmane i uskoro bungalove od ćerpića u staro-bosanskom stilu ili VIP vile sa apartmanima karakteriše luksuzan dizajn, koji u kombinaciji sa prirodnošću elemenata od obrađenog drveta upotpunjuje jedinstveni planinski ambijent, osmišljen za potpuni odmor i uživanje.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još