Dok ruski zvaničnici nastoje ohrabriti ljude na vakcinaciju

Putin konačno otkrio za koju vakcinu se odlučio: 'U ponoć sam imao temperaturu, a kad sam se probudio...'

Front30.06.21, 19:57h

Putin konačno otkrio za koju vakcinu se odlučio: 'U ponoć sam imao temperaturu, a kad sam se probudio...'
Vojska je vakcinisana, i na kraju krajeva, ja sam njen vrhovni zapovjednik, rekao je ruski predsjednik

 

Predsjednik Vladimir Putin u srijedu je objavio da je primio vakcinu domaće proizvodnje Sputnik V protiv koronavirusa, dok zvaničnici nastoje ohrabriti ljude na vakcinaciju u jeku novog vala zaraze.

 

Kremlj je prethodno saopćio da je Putin (68) primio dvodoznu vakcinu u martu i u aprilu, ali nije pružio nikakve detalje niti je objavio fotografije njegove vakcinacije.

 

- Mislio sam da je potrebno zaštiti se što je moguće duže. Stoga sam izabrao da se vakcinišem sa Sputnik V. Vojska je vakcinisana, i na kraju krajeva, ja sam njen vrhovni zapovjednik - kazao je.         

 

- Nakon primanja prve doze, nisam osjećao uopće ništa. Nakon četiri sata došlo je do izvjesne nelagode na mjestu na kome sam primio vakcinu. Drugu dozu sam primio sredinom dana. U ponoć sam izmjerio temperaturu. Iznosila je 37,2 stepeni (Celziusa). Otišao sam da spavam, i kada sam se probudio temperatura je bila 36,6. To je bilo to  - kazao je dodajući da ne podržava obaveznu vakcinaciju, i nastavit će da iznosi taj stav, prenosi Reuters.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još