FOTO/ MIJENJA SE I NAMJENA

Nema više ni traga od 'Parkuše': Kultna sarajevska kafana ponovo se otvara, ali ima novog vlasnika i ne izgleda više isto...

Biznis Klub27.06.21, 21:05h

Nema više ni traga od 'Parkuše': Kultna sarajevska kafana ponovo se otvara, ali ima novog vlasnika i ne izgleda više isto...
Kultna kafana u kojoj su se decenijama okupljale generacije Sarajlija, više puta je nakon rata mijenjala i vlasnike i izgled, ali u zadnje vrijeme je bila potpuno zatvorena

 


Jedna od kultnih sarajevskih kafana - Parkuša, u ponedjeljak, 28. juna, ponovo otvara svoja vrata za goste. Iako Parkuša nakon rata više nije ono što je nekad bila, sada će potpuno promijeniti namjenu.


Uz novog vasnika, mijenja se i izgled prostora, a nekadašnja kafana postaje restoran, tačnije pizzerija.


Novi vlasnik objekta je lanac pizzerija Montana, pa će se umjesto kafe i kolača ovdje sada nuditi pizze i ostali specijaliteti brze hrane.


Kultna kafana u kojoj su se decenijama okupljale generacije Sarajlija, više puta je nakon rata mijenjala i vlasnike i izgled, ali u zadnje vrijeme je bila potpuno zatvorena.


Na Facebook stranici Montane objavljena je i zvanična obavijest o otvaranju objekta i poziv Sarajlijama da se pridruže ovom događaju:


"Pozivamo Vas u ponedjeljak, 28.06.2021 u 19.00h, na otvorenje našeg novog objekta na najprestižnijoj sarajevskoj lokaciji, mjestu gdje se Sarajlije okupljaju već desetljećima. Vaša Montana."

 


A dio novog izgleda nekadašnje Parkuše pogledajte u nastavku...

 

montana-parkusa-1
montana-parkusa-3
montana-parkusa-2

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još