Ovako naša ministarstva brinu o mladima i sportu

Karatistkinja Almina Halilović zbog finansija ne može putovati na Svjetsku ligu u Poreč: Trebala je braniti boje BiH, ali...

Sport22.06.21, 19:09h

Karatistkinja Almina Halilović zbog finansija ne može putovati na Svjetsku ligu u Poreč: Trebala je braniti boje BiH, ali...
Za manje od deset dana Halilović bi trebala putovati na takmičenje i braniti boje naše zemlje na jednom od najvećih svjetskih takmičenja, međutim do toga vjerovatno neće doći

 

Almina Halilović je bosanskohercegovačka karatistkinja i trenutno trećeplasirana U21 na nivou države Bosne i Hercegovine.

 

Preko 130 medalja je osvojila na različitim takmičenjima, te ostvarila ove godine i plasman u Svjetsku ligu za mlade karatiste, koja se ove godine održava u Poreču.

 

Za manje od deset dana Halilović bi trebala putovati na takmičenje i braniti boje naše zemlje na jednom od najvećih svjetskih takmičenja, međutim do toga vjerovatno neće doći.

 

- Nastupam za U21, odnosno u kategoriji djevojaka od 18 do 21 godine. U mojoj kategoriji je prijavljeno preko 14 nacija. Iz mog kluba putujemo dvoje kolega i ja. Pomoći nikakve nemamo, sve snose naši roditelji, a jedni od rijetkih smo koji će BiH predstavljati na takvoj jakoj manifestaciji. Troškovi su poprilično veliki, a za vikend imamo također i državno prvenstvo koje je kvalifikacija za balkansko i evropsko prvenstvo, koje opet, plaćaju niko drugi nego roditelji, izjavila je Halilović za Fenu.

 

Roditelji naših sportista nisu u mogućnosti finasirati troškove svjetskih i evropskih takmičenja, gdje oni brane boje Bosne i Hercegovine, a nadležna ministarstva nemaju sluha.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još