Konaković o kandidatima za Predsjedništvo BiH

'NiP će imati kandidata za Predsjedništvo BiH, neka SDP predloži svog... Trojka će pobijediti na narednim izborima'

Front22.06.21, 17:36h

'NiP će imati kandidata za Predsjedništvo BiH, neka SDP predloži svog... Trojka će pobijediti na narednim izborima'
Trojka će opstati, trojka će pobijediti na narednim izborima i upravljati i Vijećem ministara i Federalnom vladom i ubijeđen sam, imat će svog člana Predsjedništva, kazao je Konaković u emisiji BHT1 uživo

 

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali da još ne može potvrditi da li će to biti upravo on. Dodao je da postoji nekoliko ozbiljnih ljudi, te da će procijeniti koja vrsta profila čovjeka treba biti isturena od Naroda i pravde.

 

“Trojka ima taj najkompleksniji dio odnosa u smislu kandidature za Predsjedništvo, ja sam u zadnjih šest mjeseci radio samo na uspostavi infrastrukture NIP-a. Mi imamo 20-ak novih vrhunskih organizacija, imamo 70-ak hiljada glasova sa proteklih izbora mi nemamo pravo da nemamo kandidata za člana Predsjedništva BiH", kazao je Konaković u emisiji BHT1 uživo.

 

On je kazao da neće biti nikakve prepreke ako i SDP BiH bude išao sa svojim kandidatom.

 

“Ne uslovljavamo, ne tražimo neku posebnu podršku. Bilo bi najbolje da se oko toga možemo dogovarati, ali shvatamo da je SDP BiH velika stranka i da vjerovatno ima potrebu da kandiduje nekog svog. Naša stranka također imat će svoje stavove po ovoj temi”, kazao je Konaković.

 

konakovic-kojovic-niksic

 

Dodaje da bez obzira na sve, trojka funkcioniše odlično.

 

“Ono što trojka nudi ljudima u BiH puno je više od nekad nepošišane trave. Puno više ima u snazi ove programske koalicije sa 300 mjera i 29 principa - multietničke, multikulturalne, drugačije, koja je primjer kako BiH može funkcionisati. Trojka će opstati, trojka će pobijediti na narednim izborima i upravljati i Vijećem ministara i Federalnom vladom i ubijeđen sam, imat će svog člana Predsjedništva”, zaključio je Konaković.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 96

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još