foto/ sport i biznis u malom prstu

Ko se svako jutro budi uz Goricu: Velika faca u gradu... Upoznajte agilnog zeta Milorada Dodika

Lifestyle22.06.21, 13:32h

Ko se svako jutro budi uz Goricu: Velika faca u gradu... Upoznajte agilnog zeta Milorada Dodika
Naime, Pavle Ćorović osnivač je nekoliko preduzeća koji veoma blisko sarađuju sa institucijama bh. eniteta RS-a

 

Kćerka Milorada Dodika u posljednje je vrijeme vrlo aktivna na društvenim mrežama gdje iznosi svoje stavove o aktuelnostima u državi i politici.

 

Neki će se sjetiti i afere iz 2016. kada je zajedno sa snahom, suprugom svoga brata, otvorila restoran nakon što je iste godine apoteku koju je otvorila, prodala Zdravstvenoj ustanovi ''Moja apoteka''.

 

gorica-dodik

 

 

Gorica Dodik je, inače, nakon završene Ekonomske škole u Banjaluci, diplomirala ekonomiju na Kipru. Bila je direktorka sportskog radija „Igokea“, te marketinške agencije „Trinity media and consulting“. 2011. godine je nakon volontiranja u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS dobila posao šefa kabineta tadašnje ministarke Željke Cvijanović.

 

Mnogo se manje u javnosti eksponira njen suprug Pavle Ćorović, poznat kao sportski direktor Igokee, ali i vrlo aktivan u poslovnim sferama.

 

Naime, Pavle Ćorović osnivač je nekoliko preduzeća koji veoma blisko sarađuju sa institucijama bh. eniteta RS-a.

 

Pavle je bio na čelu firme „Agro Voće„ iz Laktaša, čiji su vlasnici njegova supruga i njezin stric, Miloradov brat, Goran Dodik.

 

Kako stoji u njegovoj kratkoj biografiji dostupnoj na internetu, Pavle Ćorović ima više od osam godina profesionalnog iskustva u organizaciji i upravljanju projektima, vođenju i implementaciji glavnih logističkih i komunikacijskih aktivnosti, kampanja javnog informisanja, aktivnosti promocije, organizaciji brojnih događaja.

 

pavle-corovic-2

 

Diplomirao je na Fakultetu novinarstva. Radio je kao voditelj državne televizije, sportski direktor u košarkaškom klubu i ima značajno iskustvo u organiziranju mnogih sportskih događaja.

 

Suvlasnik je i firme "Red box Media" zajedno sa Renatom Radišićem, sinom Mile Radišića.

 

Ćorović zarađuje i u firmi Agro Destil. 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još