Po nalogu Tužilaštva BiH

Pretresi u Tuzli, Sarajevu i Lukavcu u vezi s izdavanjem diploma Američkog univerziteta

Hronika18.06.21, 10:17h

Pretresi u Tuzli, Sarajevu i Lukavcu u vezi s izdavanjem diploma Američkog univerziteta
Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Tuzlanskog kantona vrše pretrese stanova i poslovnih prostorija u kojima su bili smješteni kapaciteti Američkog univerziteta sa sjedištem u Tuzli

 

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine vrše se pretresi u Sarajevu, Tuzli i Lukavcu, a odnose se na tri osobe sa ciljem pronalaska dokumentacije, dokaza i službenih evidencija Američkog univerziteta u Tuzli.

 

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Tuzlanskog kantona vrše pretrese stanova i poslovnih prostorija u kojima su bili smješteni kapaciteti Američkog univerziteta sa sjedištem u Tuzli.

 

Pretresi se vrše radi pronalaska dokaznih materijala o radu i djelovanju te ustanove, a u okviru istrage koja se odnosi na nezakonitosti i neregularnosti u vezi izdatih diploma.

 

Iz Tužilaštva navode da u interesu rada na predmetu, više informacija u ovom trenutku nisu u mogućnosti dati.

 

(FENA/Foto: Arhiv/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!