Prijedlog Naše stranke

Darja Softić Kadenić je nova ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo: 'Mislim da možemo i moramo bolje'

Front17.06.21, 17:11h

Darja Softić Kadenić je nova ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo: 'Mislim da možemo i moramo bolje'
Autorica je brojnih naučnih radova te članica nekoliko uglednih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija. Govori njemački i engleski jezik, a poznaje francuski i španski. Zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uža specijalnost joj je građansko pravo

 

Darja Softić Kadenić imenovana je danas na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo za ministricu pravde i uprave Kantona Sarajevo.

 

Rođena je 1982. godine. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a svoj drugi magistarski rad odbranila na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, gdje je osvojila i nagradu za najbolji magistarski rad u svojoj generaciji. Autorica je brojnih naučnih radova te članica nekoliko uglednih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija. Govori njemački i engleski jezik, a poznaje francuski i španski. Zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uža specijalnost joj je građansko pravo.

 

Udata je i majka dvoje djece.

 

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam na današnjoj sjednici Skupštine imenovana za ministricu pravde i uprave KS. Svjesna sam izazova i odgovornosti koje ova pozicija sa sobom nosi. Ova prilika se za mene otvorila iznenada i dugo sam razmišljala da li napustiti ambijent Pravnog fakulteta na koji sam navikla i na kojem sam gradila svoju karijeru, i upustiti se u nešto novo i nepoznato, jer dosad nisam bila politički aktivna niti sam članica političke stranke. Uvijek imamo osjećaj da se važni politički procesi i važne odluke donose tamo negdje od strane tamo nekih ljudi i da mi, obični građani, na to nemamo uticaja. Dobila sam priliku da budem dio tih procesa. Prihvatila sam jer je licemjerno kritikovati, a ne biti istovremeno spreman prihvatiti se posla i odgovornosti. Prihvatila sam, jer mislim da možemo i moramo bolje. Ovo je moj način da dam doprinos i da znam da sam učinila sve što sam mogla da svoju, a i svu našu djecu zadržim u Bosni i Hercegovini", poručila je ministrica Softić Kadenić.

 

Podsjećamo, Darja Softić Kadenić dolazi na mjesto ministrice Lejle Brčić, koja je tu dužnost obavljala do prvog juna, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!