'Javnost zaslužuje istinu'

Nikšić o saznanjima iz diplomatskih izvora: Je li Srbija baš besplatno vakciniše bh. građane?!

Front15.06.21, 13:19h

Nikšić o saznanjima iz diplomatskih izvora: Je li Srbija baš besplatno vakciniše bh. građane?!
Smatram da javnost zaslužuje istinu. Ako je istina ovo što sam rekao, riječ je o licemjerstvu, kaže predsjednik SDP-a BiH

 

Nermin Nikšić, zastupnik SDP-a na sjednici Predstavničkog doma PSBiH iznio je navode, tačnije svoja saznanja iz diplomatskih krugova a u vezi vakcina i nabavke istih.

 

„Želim da se zahvalim onima koji su nam dali sadaku. Svjedoci smo i kolona koje idu u Srbiju da prime vakcinu. Ja želim da iskažem zahvalnost vlastima Srbije što nam je to omogućio. Ali ja želim da se ispitaju navodi koje ću iznijeti. Bili smo svjedoci najave da ćemo u Federaciji imati kontingent od 100.000 ruskih vakcina. Navodno je tada Federacija Srbiji platila za isporuku vakcina. Rusija je upozorila da samo oni mogu naplaćivati, te je sve obustavljeno.

 

Pa je, sada, pronađeno solomonsko rješenje da se navodno da besplatno vakcinisanje za građane BiH kako bi se nadomirila ta sredstva. Malo zvuči nevjerovatno, ali mene ništa ne iznenađuje.

 

Smatram da javnost zaslužuje istinu. Ako je istina ovo što sam rekao, riječ je o licemjerstvu“, kazao je Nikšić.

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je da o ovoj temi ne zna ništa i da sumnja u istinitost navoda.

 

"Ne djeluje mi logično. Ono što mogu reći jeste da ćemo kroz diplomatsku mrežu provjeriti to. O direktnim nabavkama vakcina koje nabavljaju entiteti ja ne znam. Ali ćemo kroz diplomatsku mrežu provjeriti postoji li neka uplata za ruske vakcine", kazao je Tegeltija.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još