U 87. godini

Preminuo istaknuti novinar Besim Avdagić

Hronika14.06.21, 09:38h

Preminuo istaknuti novinar Besim Avdagić
Avdagić ni u mirovini nije prekidao svoju aktivnost, već je davao veliki doprinos radu Društva novinara BiH, gdje je sve do smrti bio aktivan kao predsjednik Sekcije veterana i član Upravnog odbora

 

Istaknuti bosanskohercegovački novinar Besim Avdagić preminuo je u Sarajevu u 87. godini.

 

Avdagić je rođen u Vlasenici, a Ekonomski fakultet završio je u Sarajevu. Tokom svoje izuzetno bogate novinarske karijere u NITP Oslobođenje, između nostalog, obavljao je dužnost zamjenika generalnog direktora, direktora izdavačke djelatnosti, direktora marketinga i direktora štamparije. Pokrenuo je veliki broj novih izdanja knjiga, novina i časopisa. Od 1980. do 1984. godine bio je stalni dopisnik Oslobođenja iz Fraknfurta.

 

Od 1988. do odlaska u mirovinu radi u NITP Zadrugar, gdje je obavljao dužnosti direktora i glavnog urednika.

 

Avdagić ni u mirovini nije prekidao svoju aktivnost, već je davao veliki doprinos radu Društva novinara BiH, gdje je sve do smrti bio aktivan kao predsjednik Sekcije veterana i član Upravnog odbora.

 

Sahrana će biti obavkjena danas na sarajevskom groblju Bare.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!