Pavle Pavlović/ Počelo je, počelo

Drage dame, sada smo mi gospodari daljinskih upravljača! Srećom, da je BiH van spiska, jer bih umro od pritiska...

Sport12.06.21, 20:36h

Drage dame, sada smo mi gospodari daljinskih upravljača! Srećom, da je BiH van spiska, jer bih umro od pritiska...
Pucanje živaca prepustio bih prvim zapadnim susjedima. Kojima želim sreću, jer, ipak, smo u istoj dragoj, mirnoj regiji.

 

Piše: Pavle Pavlović

 

Ugodno zavaljen u naslonjač, usudim se da nabrojim tri stvari koje su promjenile sudbinu čovječanstva.


To su, na prvom mjestu, TV i daljinski upravljač, pa tek onda krevet i točak...


Možete se smijati ovom redosljedu, ali kao da vas vidim što radite. Baš kao i ja, ne ispuštate daljinski iz ruke! Za posljedice ne odgovaram.


Samo znam da sam ja od danas pa do 11. jula gospodar svih daljinskih u mom skromnom domu. Da vidim ko se usudi preoteti mi upravljanje s tv-om na daljinu kada večeras premijerno započne tekma Turske i Italije. Ili kada narednih dana postane sve vrelije, napetije sa tendencijom da ide ka fudbalskoj groznici, ludnici. Posebno u ovim koronarnim danima.


Srećom, da je Bosna i Hercegovina van spiska, jer bih umro od pritiska. Ovako mogu merakati jal s hladnim vinom ili još hladnijim pivom i nešto malo grickati.  A, pucanje živaca prepustio bih prvim zapadnim susjedima. Kojima želim sreću, jer, ipak, smo u istoj dragoj, mirnoj regiji.


Zanesen susjedno-komšijskim odnosima zaboravih na trenutak gdje sam i koju navijačku boju na sebi nosim. Uh, valja mi se, ipak, sekirati. Sada treba vikati Holand, Holand i u mogućem uspjehu narandžaste reprezentacije tražiti utjehu što neću vikati Bosna, Bosna!


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!