Problemi s menadžmentom

Nastavlja se egzodus sa KCUS-a: Tri doktorice sa ORL prešle u Opću bolnicu

Hronika12.06.21, 12:10h

Nastavlja se egzodus sa KCUS-a: Tri doktorice sa ORL prešle u Opću bolnicu
Prema pisanju Raporta, kao razloge su navele katastrofalno stanje na KCUS-u, bahatost menadžmenta na čelu sa Sebijom Izetbegović, te loše uvjete za rad

 

Tri doktorice sa Klinike za uho, grlo, nos KCUS-a zatražile su prebačaj u Opću bolnicu, potvrđeno je za Raport.

 

Kako nam je rečeno tri doktorice otorinolaringologije poslale su zahtjev Ministarstvu zdravstva KS da ih se prebaci u Opću bolnicu. Kao razloge su navele katastrofalno stanje na KCUS-u, bahatost menadžmenta na čelu sa Sebijom Izetbegović, te loše uvjete za rad.

 

Prema informacijama Raporta, ministar Haris Vranić potpisao je saglasnost i ostali su još administrativni poslovi kako bi se “transfer” realizirao.

 

U posljednje vrijeme sve više kadrova odlazi iz ove najveće zdravstvene ustanove u BiH, a jedan od glavnih razloga je direktorica Izetbegović, piše Raport. Nedavno su sa KCUS-a otišle anesteziologinje, njih 13, a nakon afere sa "malina" respiratorima.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 Komentari - Ukupno 71

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još