ČOVIĆ PORUČIO DA NEĆE DOZVOLITI DISKRIMINACIJU HRVATA U BIH

Davno sam rekao, neodgovorna politika bošnjačkog naroda dovest će do zahtjeva za trećim entitetom!

Front04.06.21, 17:18h

Davno sam rekao, neodgovorna politika bošnjačkog naroda dovest će do zahtjeva za trećim entitetom!
Na nama, ili na meni, je danas da imamo odgovornu politiku, ne prema nekoj stranci ili pojedincima, nego prema Hrvatima u BiH, a takav posao ja i radim - ustvrdio je Čović

 

 


Potpuno se zalažem za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će tri konstitutivna naroda biti do kraja jednakopravna i u kojoj će hrvatski narod predstavljati legitimni predstavnici Hrvata, a sve ostalo su stvari za pregovore, poručio je po završetku zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH u Mostaru predsjednik te organizacije Dragan Čović.

 


- Mogli ste danas čuti da ima jako puno naših predstavnika koji danas inzistiraju na trećem entitetu. Davno sam rekao da će neodgovorna politika bošnjačkog naroda i njihovih političkih predstavnika dovesti do nečega takvoga. Na nama, ili na meni, je danas da imamo odgovornu politiku, ne prema nekoj stranci ili pojedincima, nego prema Hrvatima u BiH, a takav posao ja i radim - ustvrdio je Čović.


Govoreći o stranačkim razgovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH, kazao je kako je jedino bitno da se pronađe rješenje koje će osigurati legitimno predstavljanje tri naroda u Predsjedništvu BiH i u Domu naroda Federacije BiH.


- Pregovarački proces ide, vjerujem da ćemo vrlo brzo sjesti sa svjedocima ovih sporazuma, koje sam ja potpisao uime HDZ-a, ali je svaki prošao institucije Hrvatskog narodnog sabora i jednoglasnom potporom smo išli s tim prijedlozima, kao što i jednoglasnom potporom uime Predsjedništva HNS-a idemo u ovaj pregovarački proces oko Izbornog zakona - kazao je Čović.


Komentirajući izlazak Hrvatske republikanske stranke (HRS) i čapljinske neovisne stranke "Čapljina u srcu" iz Hrvatskog narodnog sabora, Čović je kazao kako nema neki poseban komentar na to osim da će i dalje inzistirati na jedinstvu unutar hrvatskog korpusa u BiH.


- Nemam komentara i ne bih se time opterećivao, iako mi je jako žao da postoje ljudi koji misle da mogu nametati drugome stavove. Moramo tražiti zajednička rješenja i kad se oko nekih stvari slažemo i ne slažemo, sve mi možemo kritizirati, ali osnova svega je tko će uraditi promjenu u BiH, tko će uraditi promjenu za hrvatski narod u BiH, tko će osigurati jednakopravnost hrvatskog naroda u ovoj državi. Mi hoćemo jasno, glasno i transparentno našim prijateljima i svima unutar hrvatskog naroda, i onima koji se s nama ne slažu, kao i predstavnicima partnerskih stranaka u bošnjačkom i srpskom narodu, a osobito međunarodnim institucijama, kazati da smo mi ovdje, da je ovo naša zemlja, da smo svoj na svome i da nećemo dozvoliti nikakvu diskriminaciju prema hrvatskom narodu - poručio je Čović.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još