Uživajte u inovativnim kino tehnologijama

Konačno: Cineplexx Sarajevo se otvara 17. juna, evo koji film možete gledati

Kultura03.06.21, 10:34h

Konačno: Cineplexx Sarajevo se otvara 17. juna, evo koji film možete gledati
Kao partner prestižnog Sarajevo Film Festivala, Cineplexx će biti i jedna od lokacija 27. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 13. do 20. augusta 2021.

 

Cineplexx, vodeći kino prikazivač u regiji, s ponosom najavljuje otvorenje Cineplexxa Sarajevo 17. juna uz film "Paklene ulice 9".


"Veoma smo uzbuđeni što Sarajevu možemo predstaviti novi standard kino prikazivaštva u partnerstvu s Hotelskom grupacijom Europe te uz podršku Sarajevo Film Festivala", najavljeno je iz Cineplexxa.

 

Novo kino Cineplexx Sarajevo nalazi se na Marijin Dvoru, pokraj Hotela Holiday. Cineplexx Sarajevo ima osam kino dvorana i ukupni kapacitet od više od 1000 sjedišta.

 

Cineplexx Sarajevo gledateljima će ponuditi nekoliko inovativnih kino tehnologija: DOLBY ATMOS sistem zvuka koji kao da kruži oko gledatelja pružajući mu osjećaj da je u središtu radnje, zatim RealD Ultimate tehnologiju za bistru sliku kao i najbolji RealD 3D sistem, nudeći sasvim drugačije, realistično iskustvo filma.

 

cineplexx-sarajevo-1

 

Cineplexx Sarajevo će nuditi i izvanrednu udobnost sa posebnim VIP kožnim sjedištima, LoveBOX i ljubavnim sjedištima.

 

Kao partner prestižnog Sarajevo Film Festivala, Cineplexx će biti i jedna od lokacija 27. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 13. do 20. augusta 2021.

 

“Jako se radujemo što napokon pokrećemo poslovanje u prekrasnom Sarajevu. U vremenu pandemije susreli smo se sa mnogim izazovima, poput smanjenih kapaciteta kinodvorana i manjeg broja premijernih naslova na velikim platnima. Sada smo odlučili krenuti dalje jer je odlazak u kino bitan dio svakodnevnice – to je način za provesti kvalitetno vrijeme s prijateljima i porodicom, vrijeme za inspiraciju, edukaciju i zabavu. Ponosni smo što se Cineplexx porodica širi u Bosni i Hercegovini i što ćemo uskoro poželjeti dobrodošlicu publici u novom kinu u centru Sarajeva”, izjavio je povodom otvorenja Cineplexxa Sarajevo Christof Papousek, managing partner Cineplexx Internationala.

 

Dobrodošli u Cineplexx Sarajevo – Tvoje kino u centru Sarajeva!

 

(DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još