VIDEO/ Senad Hadžifejzović nakon odluke suda

'Moju suprugu, mene i maloljetnu djecu je napao i davio policajac, a direktni napadač na mog sina je direktor Bosmala'

Mediji01.06.21, 07:43h

'Moju suprugu, mene i maloljetnu djecu je napao i davio policajac, a direktni napadač na mog sina je direktor Bosmala'
Mi smo danas predali jednu novu krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv jedne osobe, zato što se radi o ozbiljnoj ugroženosti na moj i život moje porodice. Sve ovo o čemu govorim i sadržaj krivične prijave je uzrok djelovanja lica koje je danas praktično oslobođeno, rekao je Senad Hadžifejzović

 

Vlasnik Face TV-a, novinar i urednik Senad Hadžifejzović obratio se danas putem prijenosa uživo, povodom odluke Općinskog suda u Sarajevu da pusti na slobodu Abdulaha Hajdarevića koji je prije nekoliko dana pokušao ući u redakciju ove televizije u Sarajevu.

 

Kako je rekao, na njega i na novinare ove televizije godinama se vrše pritisci, šalju prijetnje i, najgore, fizički su napadnuti više puta.

 

- Javno, o fizičkim napadima na mene i cijelu moju porodicu, nismo govorili na Face TV. Prepustili smo i obavijest i vijest i presudu pravosudnim organima. Nismo previše govorili o fizičkom napadu na mog sina. A direktni napadač, uz pomoć i realizaciju troje grmalja iz njegovog obezbjeđenja, bio je Edin Šabanović, direktor Bosmala - rekao je u obraćanju Hadžifejzović.

 

Dodao je i da je njega, njegovu suprugu i dvoje maloljetne djece fizički napao, davio, gušio i htio ubiti Alen Bucalo, policajac.

 

- Bez sumnje po naređenju. Nikada taj slučaj Tužilaštvo nije privelo ni početku ni kraju. I to je bila greška. Naša šutnja, naše povjerenje u pravosudni sistem bila je greška, jer na silu iz optimizma, iz želje, nekako smo vjerovali da će taj sistem, pravosudni, nikakav, ipak učiniti nekakav korak u zaštiti nas novinara i naših porodica - kazao je Hadžifejzović.

 

Dodao je da je on legalista i da poštuje odluke suda, ali, kako kaže, ima pravo na komentar.

 

- Iako Tužilaštvo KS ima pravo na žalbu, iako odluka suda nije konačna, ipak ću da izrazim makar svoj osjećaj. Mogu ovim komentarom da otežam posao tužilaštvu koje je, mislim na gospođu Željku Tomić, bilo izuzetno profesionalno, kao i MUP KS, mislim na komesara Nusreta Selimovića, i bilo je tu na desetine ljudi, ali ja sam novinar i nemam kalkulacije ni prema profesionalcima. Sudija Općinskog suda je Jasmina Sazdovski. Danas je praktično oslobodila odgovornosti napadača na Face TV. Rekao bih nekako kompromisno-politička presuda. Napadač, koji je na Facebooku najavio, objavio i komentarisao napad, objavio da to radi u ime Sebije Izetbegović, ne mora u zatvor - rekao je u sinoćnjem obraćanju Senad Hadžifejzović.

 

Kazao je da je tužiteljica Tomić tražila da se osumnjičeni pritvori zbog toga što bi mogao završiti započeto djelo, no sudija Jasmina Sazdovski je odlučila kako jeste.

 

- Mi smo danas predali jednu novu krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv jedne osobe, zato što se radi o ozbiljnoj ugroženosti na moj i život moje porodice. Sve ovo o čemu govorim i sadržaj krivične prijave je uzrok djelovanja lica koje je danas praktično oslobođeno. To je ustvari podstrek za druga takva lica da nesmetano krenu na novinare, na svakoga ko ne misli kao vlast. Ja sam svoj život davno halalio za ovu zemlju i davno u ratu klanjao dženazu sam sebi - rekao je Hadžifejzović.

 

Šta je sve rekao Senad Hadžifejzović, pogledajte u videu:

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 225

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još