SVAKO SVOJU PJESMU PJEVA, DOGOVORA NEMA

Ministrice u klinču: Gudeljević tvrdi da je Bisera Turković zaustavila dolazak turista u BiH, jer ucjenjuje...

Front31.05.21, 15:58h

Ministrice u klinču: Gudeljević tvrdi da je Bisera Turković zaustavila dolazak turista u BiH, jer ucjenjuje...
Ministrica Turković mjesecima ucjenjuje odluku o promjeni načina ulaska turista i bh. dijaspore u BiH s promjenom viznog režima prema Sudijskoj Arabiji iako se Europska unija protivi jednostranoj promjeni viznog režima s trećim zemljama čime bi BiH narušila SSP i druge ugovore potpisane s unijom - tvrdi ministrica Gudeljević

 

 


Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković (SDA) i ministar obrane Sifet Podžić (DF) glasovali su u ponedjeljak protiv olakšavanja uvjeta za ulazak turista i bosanskohercegovačke dijaspore s priznavanjem antigenskog testa, potvrde o cijepljenju ili preboljelom Covidu, čime se nastavlja činiti golema šteta turizmu Bosne i Hercegovine, ističe Večernji list.

 


Ova odluka nije prošla na sjednici Vijeća ministara iako su svi drugi ministri iz reda HDZ-a BiH i SNSD-a, uključujući čak i SDA-ovca Selmu Cikotića glasovali za nju, rekla je za Večernjak ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević.

 
Ministrica Turković mjesecima ucjenjuje odluku o promjeni načina ulaska turista i bh. dijaspore u BiH s promjenom viznog režima prema Sudijskoj Arabiji iako se Europska unija protivi jednostranoj promjeni viznog režima s trećim zemljama čime bi BiH narušila SSP i druge ugovore potpisane s unijom.


Zanimljivo je da se netom nakon završene sjednice Vijeća ministara BiH ministrica Turković oglasila na svojoj zvaničnoj Facebook stranici te u svojoj objavi porčila da su "HDZ-ovi ministri odbili olakšati ulazak turista u BiH", o čemu možete čitati u tekstu "Propuštena je historijska šansa da ublažimo posljedice pandemije po turizam! Grubeša pomaže ratnom zločincu, ali ne i...".

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 78

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još