VIDEO/ Optužio prof. Izetbegović da je ukrala magisterij i doktorat

Pajt: Seka je bila skromna kada je živjela kod mene, nije bila grebator... Aliji sam isključio telefon!

Hronika30.05.21, 11:53h

Pajt: Seka je bila skromna kada je živjela kod mene, nije bila grebator... Aliji sam isključio telefon!
Seka je imala zdravstvenih problema 1991. i zato je boravila u Zagrebu. Ponovo je došla 1992. u Zagreb kada je počeo rat, bila je moj gost. Provela je tu 4-5 mjeseci, a onda otišla u Istanbul, ispričao je Pajt

 


- Sebija je tražila da joj platim magisterij! Preko mene je plaćala račune. Seka je uzela magisterij i doktorat moje žene i odnijela ga u Istanbul. Rekla je da je to greškom odnijela sa sobom' - rekao je za Face TV Muradif Pajt, bivši suprug Azre Cviko, kolegice Sebije Izetbegović.

 

- Nije lično vratila magisterij i doktorat, poslala je po nekome. Kada je vratila, nije bilo naslovne stranice na magisteriju i doktoratu, ni posvete na knjizi koju je moja žena dobila na poklon! - ispričao je sinoć za Face Pajt.

 

Pričao je i kako je upoznao Aliju Izetbegovića:

 

- Upoznao sam Aliju, pomogao mi je da dobijem pasoš. Nisam im davao novac, ali sam investirao u BIH. Uložio sam u Armiju i MUP BiH oko 45-50 miliona dolara. Seka je imala zdravstvenih problema 1991. i zato je boravila u Zagrebu. Ponovo je došla 1992. u Zagreb kada je počeo rat, bila je moj gost. Provela je tu 4-5 mjeseci, a onda otišla u Istanbul. U periodu kad je bila u Zagrebu bio je studentski raspust, kako je mogla studirati?! - pita Pajt.

 

U septembru 1992. tražila da joj platim magisterij, tvrdi Muradif Pajt.

 

- Dao sam četiri i po hiljade maraka Salemu Šabiću. 15 satelitskih linija sam osigurao za Sarajevo. Preko mene su plaćali račune. Kada su prestali da plaćaju, isključio sam sve telefone osim Alijinog! 95 posto poziva je bilo upućeno Beogradu!

 

Bisera Turković dobila je novac od neke ambasade da plati račune. Seka je uzela magisterij i doktorat moje žene i odnijela ga u Istanbul. Rekla je da je to greškom odnijela sa sobom. Nije lično vratila magisterij i doktorat, poslala je po nekome. Kada je vratila, nije bilo naslovne stranice na magisteriju i doktoratu, ni posvete na knjizi koju je moja žena dobila na poklon! „Svak se grabi da visoko sjede, a kad dođe do besjede volio bi da ne sjede“! - ispričao je Pajt.

 

- Bakir može reći šta hoće. Njegova žena, njegov problem! Seka je bila skromna kada je bila kod mene. Nije bila grebator - rekao je.

 

 

 

 

(Face.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 146

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još