članovi 'švicarca' poručili

'Bolje umrijeti od Covida, nego biti ubijen od Addiko banke': Ogorčeni korisnici kredita ponovo izašli na protest...

Biznis Klub29.05.21, 18:59h

'Bolje umrijeti od Covida, nego biti ubijen od Addiko banke': Ogorčeni korisnici kredita ponovo izašli na protest...
"Možda je bolje umrijeti od Covida, nego od sistematskog ubijanja građana BiH od strane Addiko banke", poručili su članovi Udruženja prije i tokom okupljanja, noseći transparente, među kojima i onaj o konc logoru

 


Članovi Udruženja korisnika kredita “Švicarac” okupili su se danas ispred poslovnice Addiko banke, nekadašnje Hyppo Alpe Adria, kako bi ponovo izrazili protest zbog poznatog problema klauzule o navodnim kreditima u švicarskim francima, zbog kojih su mnogi zapali u probleme, javlja agencija Patria.


Kako je ranije najavljeno, članovi “Švicarca” uplaćivali su rate kredita na šalterima banke u iznosima po 0.05 feninga.


"Možda je bolje umrijeti od Covida, nego od sistematskog ubijanja građana BiH od strane Addiko banke", poručili su članovi Udruženja prije i tokom okupljanja, noseći transparente, među kojima i onaj o konc logoru.


Istaknuto je da se moraju boriti za svoja prava ugrožavajući zdravlje eventualnom zarazom koronavirusa, jer dalje ne mogu čekati. Najavili su da će se opet vratiti.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!