Nakon što je osuđen na devet godina zatvora

Čaušević: Ja sam moralna vertikala, kunem se Bogom! Žrtva sam Ranka Debevca

Hronika27.05.21, 10:12h

Čaušević: Ja sam moralna vertikala, kunem se Bogom! Žrtva sam Ranka Debevca
Na račun sudija i tužioca iznio je niz teških optužbi za kriminalne radnje. Pozvao je predstavnike SAD-a i međunarodnih institucija da preuzumu od njega dokumentaciju koju ima, a koja, kako kaže, dokazuje sav “kriminal pravosuđa”

 

Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kazao je kako je osuđen samo zbog toga što je razotkrio "kriminal koji se radi u pravosudnim institucijama". Poručio je: "Ja sam moralna vertikala za Ranka Debevca, Dubravka Čamparu i Olega Čavku, kunem se Bogom", prenosi N1.


Optužio je Debevca da je sve vrijeme vršio pritisak na tužilaštvo i sud, da podignu optižnicu i osude ga.


“Sve ovo ne bi bilo moguće da nisu dva najveća kriminalca ovde – Oleg Čavka i Dubravko Čampara. Ranko Debevac je sve započeo i krenula je odmazda na mene”, rekao je Čaušević.


Poručio je da će se žaliti na ovu presudu jer žele da mu oduzmu sve što je pošteno zaradio i naslijedio.


“Popularno je pričati o korpuciji da bih se ja optužio. Što se tiče imovine, ja 27 godina radim. U 1976. godini registrovao sam prvo preduzeće. Bio sam najbolji student, a onda direktor preduzeća, direktor u četiri banke, radio kao pomoćnik u Ministarstvu finansija, bio direktor UIO itd. Ispalo je da nisam feninga zaradio. Ja nijednu svoju nekretninu nisam kupio na nezakonit način. Nisam žrtva politike već pravosuđa, Ranka Debevca”, rekao je Čaušević.


Istakao je kako je smiren jer je znao za presudu prije tri dana od ljudi iz Banjaluke.


“Moj je život pri kraju. Vjerujete mi ili nemojte. Ja sam moralna vertikala za Ranka Debevca. Pogotovo za Olega Čavku i Dubravka Čamparu, kunem se Bogom. To su pravi kriminalci”, rekao je Čaušević.


Na račun sudija i tužioca iznio je niz teških optužbi za kriminalne radnje. Pozvao je predstavnike SAD-a i međunarodnih institucija da preuzumu od njega dokumentaciju koju ima, a koja, kako kaže, dokazuje sav “kriminal pravosuđa”.


Podsjetimo, Čaušević je danas osuđena na devet godina zatvora, a naređeno je i da mu se oduzme imovina vrijedna 1,7 miliona KM.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 81

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još