VIDEO/ Nema galame na Trgu slobode

Policija saopćila detalje hapšenja poslanika Nebojše Vukanovića: Od jutros prijavljen dva puta

Front24.05.21, 12:10h

Policija saopćila detalje hapšenja poslanika Nebojše Vukanovića: Od jutros prijavljen dva puta
Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su danas, oko 10,40 sati lišili slobode lice inicijala N.V. zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS

 

Nebojša Vukanović, zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a, uhapšen je jutros u Trebinju.

 

Kako su rekli iz PU Trebinje, Vukanović je uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira.

 

U saopćenju PU Trebinje navedeno je:

 

- Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su danas, oko 10,40 sati lišili slobode lice inicijala N.V. zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS.


Navedeno lice je od jutros dva puta prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira. Prva prijava je evidentirana oko 7,00 sati kada je lice N.V. vrijeđalo lice inicijala B.S., predsjednika Okružnog suda u Trebinju.

 

Druga prijava je evidentirana oko 10,30 sati kada je lice inciijala N.V. prijavljeno da snima lica inicijala M.B. i B.S., predsjednike Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju, kao i da galami na Trgu slobode u Trebinju. Lice, je također, odbilo da postupi po zakonito izdatom naređenju policijskih službenika prilikom lišenja slobode.


O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju. Dalji rad po navedenim prijavama je u toku - stoji u saopćenju PU Trebinje.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još