VIDEO/ Novalić o ostavci direktora Zavoda za javno zdravstvo

'Peharova ostavka neće utjecati na proces nabavke vakcina... Nije mogao podnijeti pritisak javnosti'

Front21.05.21, 16:05h

'Peharova ostavka neće utjecati na proces nabavke vakcina... Nije mogao podnijeti pritisak javnosti'
Pehar nije podnio pritisak javnosti kad je u pitanju nabavka vakcina, što je najvažnije pitanje u društvu danas, rekao je premijer FBiH

 

Premijer FBiH Fadil Novalić izjavio je da nije sretan zbog činjenice da je direktor Zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar danas podnio ostavku zbog nedovoljnih količina vakcina protiv COVID-19 koje su na raspolaganju građanima Federacije i zbog neslaganja s politikom nabavke vakcina direktnim putem za koju ga je ovlastila Vlada FBiH.

 

- Pehar nije podnio pritisak javnosti kad je u pitanju nabavka vakcina, što je najvažnije pitanje u društvu danas - rekao je Novalić.

 

Dodao je da smatra da se na tim pozicijama trebaju nalaziti hrabri ljudi koji u vremenima kao što su ova moraju rizikovati i raditi posao za koji su zaduženi.

 

Novalić je istakao da je Zavod za javno zdravstvo po zakonu zadužen za imunizaciju, te da Peharova ostavka neće utjecati na proces nabavke vakcina.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još