Savladale Latviju

Historijski uspjeh bh. odbojkašica: Po prvi put se plasirale na Euro!

Sport15.05.21, 21:13h

Historijski uspjeh bh. odbojkašica: Po prvi put se plasirale na Euro!
Evropsko prvenstvo igrat će se od 18. augusta do 4. septembra ove godine u četiri zemlje - Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji

 

Odbojkašice Bosne i Hercegovine ostvarile su historijski uspjeh, plasiravši se po prvi put na Evropsko prvenstvo.

 

Izabranice Stevana Ljubičića večeras su u Zenici s 3:0 (25:20, 25:15, 25:10) u setovima savladale Latviju i osigurale drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi F kolo prije kraja.

 

Prije toga su odigrale tri meča u Latviji, gdje su upisale pobjede nad Slovenijom (3:0) i Latvijom (3:0), dok su poražene od Češke.

 

Preostaje im još susret sa Slovenijom, od koje imaju tri boda više i bolju set razliku.

 

Evropsko prvenstvo igrat će se od 18. augusta do 4. septembra ove godine u četiri zemlje - Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

 

Plasman na EP izborile su još Srbija, Bugarska, Rumunija, Hrvatska, Turska, Italija, Poljska, Nizozemska, Njemačka, Rusija, Belgija, Azerbejdžan, Češka, Bjelorusija, Švicarska, Ukrajina, Grčka, Švedska, Španija, Slovačka, Finska, Mađarska i Francuska.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još