Šarović prozvao Dodika

Govorio da će, kada se na Manjači pojave američki vojnici, izvesti na protest 30 hiljada ljudi! Sada šuti, ni riječ...

Front13.05.21, 18:38h

Govorio da će, kada se na Manjači pojave američki vojnici, izvesti na protest 30 hiljada ljudi! Sada šuti, ni riječ...
Šarović je rekao da je očigledno da se Dodik vodi dvostrukim aršinima kada je u pitanju NATO

 


 

 

Zbog čega se od Milorada Dodika, koji je govorio da će istog trenutka kada se pojave američki vojnici na Manjači, izvesti na protest 30 hiljada ljudi, sada, kada se to dešava, ne može čuti ni riječ, upitao je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.


U saopćenju SDS-a se navodi da je sada potpuno jasno da Dodik ispunjava agendu iz ANP-a, odnosno dokumenta „Program reformi“, koji je donesen u oblasti odbrane, a koji BiH vodi u NATO.


Šarović je rekao da je očigledno da se Dodik vodi dvostrukim aršinima kada je u pitanju NATO.


 - Kada je u Vijeću ministara bio SDS onda je Dodik optuživao druge za izdaju, a sada kada je on predsjedavajući Predsjedništva BiH vidimo da o tome ne izgovara nijednu riječ -  kazao je Šarović.


On je nakon sjednice Predsjedništva SDS-a , koja je danas održana u Banjoj Luci, rekao da je SDS počeo rad na ključnom dokumentu koji će biti pogled i vizija stranke za budućnost kada je u pitanju RS i BiH.


Šarović navodi da će SDS ponuditi nešto novo i moderno kada je u pitanju ekonomija i politika.


- Naš fokus će biti na nekoliko sistemskih reformskih zakona. Zakon koji se odnosi na javne nabavke i donošenje naprednih reformskih odredbi, s obzirom da su javne nabave rak- rana cijelog društva i izvor značajnog dijela korupcije. Obuhvaćen je i zakon koji se odnosi na sukob interesa, kao i propisi koji se odnose na privlačenje stranih investicija, te nekoliko drugih zakona koji tretiraju poreski sistem i reforme u toj oblasti - precizirao je Šarović.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još