prijavila porodica

Spasioci tragaju za nestalim muškarcem u kanjonu Rakitnice: Od sedmog maja mu se gubi svaki trag...

Hronika13.05.21, 15:46h

Spasioci tragaju za nestalim muškarcem u kanjonu Rakitnice: Od sedmog maja mu se gubi svaki trag...
Akciju spašavanja otežava vodostaj rijeke Rakitnice, kao i gusta magla koja se spustila u kanjon

GSS stanica Sarajevo jutros je dobila prijavu od policije da se muškarac srednje životne dobi uputio u kanjon Rakitnice u petak 7. maja u poslijepodnevnim satima, te da mu se od taga gubi svaki trag.

 

Porodica je prijavila nestanak policiji, koja je obavijestila operativni centar Kantona Sarajevo kao i GSS stanicu Sarajevo. Također su obaviještene PU Konjic, kao i GSS stanica Konjic. Stanica Sarajevo je odmah po pozivu uputila dva potražna tima na teren koji pretražuju rejon od ulaza u kanjon do kolibe ispod Bobovice.

 

Akciju spašavanja otežava vodostaj rijeke Rakitnice, kao i gusta magla koja se spustila u kanjon. Sam kanjon Rakitnice je izuzetno zahtjevan i za prolazak cijelog kanjona je potrebno od tri do pet dana uz korištenje adekvatne opreme. Ukoliko današnja potraga ne da rezultate u narednim danima će se organizovati opsežna potraga na cijelom dijelu kanjona Rakitnice, saopćio je GSS Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!