SA GLEDATELJIMA OD RANOG JUTRA

Bajramski program O Kanala u neuobičajenom ambijentu: Muzika sa Vlašića, uz prigodan vjerski sadržaj

Mediji11.05.21, 09:54h

Bajramski program O Kanala počet će u 06:00 sati prijenosom Bajram namaza iz Begove džamije, nastaviti uz ilahije hora Hamza i sevdalinke poznatih bh. interpretatora, nakon čega tačno u 08:00 sati slijedi program snimljen na Vlašiću. Voditelji ovog dijela programa su poznata televizijska lica Amina Zornić i Mirza Salković

 

 


U bajramskom programu O Kanala, snimljenom u planinskom ambijentu, na platou ispred hotela Sunce na Vlašiću, zapjevat će Hasiba Agić, Sejo Pitić, Ferid Avdić, Amir Begović, Adnan Nezirov, Šaćir Ameti, Fatmir Sulejmani, Džihad Palić, Asif Katica i Elmedina Laličić. U trosatnom programu gledatelje očekuju i prilozi o Atik džamiji u Ćivama kod Kalesije kao najstarijoj džamiji u BiH, Karađoz-begovoj medresi u Mostaru kao najstarijoj odgojno-obrazovnoj ustanovi u Hercegovini, te Svrzinoj kući i Turbetu sedam braće u Sarajevu.

 


- Naš bajramski program nije tipičan bajramski program, na kakav su gledatelji u BiH do sada navikli. Program smo snimali na otvorenom prostoru, u planinskom ambijentu, uz pjesme najpoznatijih izvođača narodne muzike, prigodne razgovore sa gostima i priloge o najznačajnijim vjerskim objektima u BiH. Ovo je, na neki način, kruna ramazanskog programa O Kanala kojeg smo prvi puta ove godine snimali na lokacijama širom BiH.
Podsjetimo, redakcija O Kanala je ovog ramazana za svoje gledatelje pripremila veoa sadržajan i šarolik ramazanski program. Naše ekipe obišle su oko 20 lokacija u BiH, posjetili razna udruženja žena, te snimili kako se pripremaju iftari u Goraždu, Ustikolini, Jablanici, Konjicu, Blagaju, Mostaru, Stocu, Turbetu, u Višnjevu na Vlašiću, Tuzli, Kalesiji, Brčkom, Sarajevu, Kaknju, dok je novinar Jasmin Tajić razgovarao sa istaknutim vjerskim ličnostima, prvenstveno imamima i muftijama iz medžlisa širom BiH - istakao je Almir Šećkanović, direktor O Kanala.

 

Bajramski program O Kanala počet će u 06:00 sati prijenosom Bajram namaza iz Begove džamije, nastaviti uz ilahije hora Hamza i sevdalinke poznatih bh. interpretatora, nakon čega tačno u 08:00 sati slijedi program snimljen na Vlašiću. Voditelji ovog dijela programa su poznata televizijska lica Amina Zornić i Mirza Salković.

 

bajramski-program-o-kanal-6

Ljetna turistička sezona na Vlašiću

O Kanal je poznat kao televizijska kuća koja uvijek rado ustupa prostor za promociju bosanskohercegovačke privrede i turizma, kao i svih drugih vrijednosti BiH. Ovoga puta, u bajramskom programu, tu priliku su iskoristili turistički radnici Vlašića koji su pozvali građane BiH da posjete ovu prelijepu planinu i uživaju u bogatoj ljetnoj turističkoj ponudi.
„Ljeto na Vlašiću počinje odmah nakon Bajrama“, poručili su.


„Okosnicu programa čine izvedbe poznatih bosanskohercegovačkih interpretatora sevdalinki i narodnih pjesama. Predivan planinski ambijent i scenografija Art kuće sevdaha gledateljima bajramskog programa O Kanala garantiraju vizualni ugođaj, dok će se za dobro raspoloženje pobrinuti naši muzički gosti. Svaki gost je, uz pratnju orkesta, pjevao po dvije ili tri prepoznatljive pjesme.


Novoimenovani načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, predstavnik turističkih radnika Vlašića Samer Dolovac, direktor Art kuće Sevdaha Armis Mašić, također, gosti su bajramskog programa O Kanala. Voditelji Amina i Mirza iskoristili su ovu priliku da gledateljima predstave tradiciju i običaje ramazanskog Bajrama u Travniku“, rekao je Semir Radonja, producent bajramskog programa O Kanala.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još