VIDEO/ ADVOKAT ADAMOVIĆ OTKRIVA POZADINU DOGAĐAJA

Ne traje drama od pisma... Neko ga je namjerno pustio u javnost da napakosti Sebiji, to nije djelo anesteziologa!

Front07.05.21, 22:42h

Ne traje drama od pisma... Neko ga je namjerno pustio u javnost da napakosti Sebiji, to nije djelo anesteziologa!
Ove žene su vrlo staložene, obrazovane, mudre i vrijedne poštovanja samom činjenicom da ni sa čim nisu privlačile pažnju! Pisma su trebala biti strogo unutrašnja stvar! Pismo sigurno nije izašlo sa KCUS-a od anesteziologa! - kategorički trvdi advokat Adamović

 


- Ne traje drama od pisma, već od oktobra, tada su doktorice ukazale na nepravilnosti! KCUS dao 20% na plaću onima koji su ostali - kaže advokat Vlado Adamović u večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika.  


Senad: Jesu li doktori koji su otišli s KCUS-a primljeni po zakonskoj proceduri u Opću bolnicu?


Vlado: Još nisu primljeni, a Vlada KS može da ih, bez konkursa, zakonski, zaposli u Opću bolnicu!


Liječnice su rekle: „Nemojte obraćati pažnju na nas, riješite problem!“ Tužitelji su vrlo korektno, nenametljivo i profesionalno tražili činjenice od anesteziologa! Svako od potpisnika pisma odgovara za sebe! Više predmeta se vodi u tužilaštvima vezano za rad KCUS-a! Ili će sve biti šuplja priča ili će se provesti istraga i donijeti presuda! Neke istrage su pokrenute i na osnovu prijava građana! Tek nakon optužnice znat će se ko je prijavio! Istraga je tajna i to je po zakonu! Može se desiti da se tužba odnosi i na ovih 13 anesteziologa, i oni imaju određenu odgovornost! Nakon svih žrtvi doktora, neko govori da su doktori ubijali ljude! Ljudi ih markiraju sada kao ubicu, a ona se slomila od rada godinu dana! Svugdje se pojavljuju greške, ali te greške ne trebaju biti poziv za vješanje već za provođenje postupka!


Jedino što mi se nije dopalo u javnom obraćanju Kliničkog centra je izjava da razumiju ljude koji odlaze, da znaju da ne mogu to izdržati! Sistem je jako važan! Trebali su se ranije oglasiti, ali to je bio mač sa dvije oštrice! Ove žene su vrlo staložene, obrazovane, mudre i vrijedne poštovanja samom činjenicom da ni sa čim nisu privlačile pažnju! Pisma su trebala biti strogo unutrašnja stvar! Pismo sigurno nije izašlo sa KCUS-a od anesteziologa! Da su to htjeli ne bi uputili pismo upravi već novinarima! Pretpostavljam da je pismo izašlo iz uprave! Ko kaže da to neko nije uradio da napakosti Sebiji Izetbegović?!


Moje klijentice nisu otišle ranije zbog opterećenja Kliničkog centra! Birale su momenat kada će otići! Njihov odlazak nije ugrozio rad Kliničnog centra!


Ovo je dio razgovora poznatog sarajevskog advokata Vlade Adamovića, inače zastupnika 13 anesteziologinja koje su dale otkaze na KCUS-u, sa Senadom Hadžifejzovićem, a više možete saznati u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još