OBJAVLJENA I LISTA DIONIČARA

Dilema na berzi: Ko je zapravo kupac dionica 'Sarajevo osiguranja' za 5.874.000 KM?!

Biznis Klub07.05.21, 19:16h

Dilema na berzi: Ko je zapravo kupac dionica 'Sarajevo osiguranja' za 5.874.000 KM?!
Ovaj udio predstavlja oko 8,5 posto vlasništva u Sarajevo osiguranju, jednoj od vodećih osiguravajućih kuća na domaćem tržištu

 

 

Posljednjih dana u javnosti je bilo plasirano više različitih informacija o tome ko je kupac udjela u Sarajevo osiguranju.
BiznisInfo podsjeća da je u utorak trgovano sa 398.200 dionica Sarajevo osiguranja po prosječnoj cijeni od 14,75 KM. Cijena prodatih dionica je 5.874.000 KM.

 


Ovaj udio predstavlja oko 8,5 posto vlasništva u Sarajevo osiguranju, jednoj od vodećih osiguravajućih kuća na domaćem tržištu.


Prema osvježenoj listi dioničara na stranici Sarajevske berze, udio je povećala kompanija BH Master Capital d.o.o. na 6,6 posto sa 2,9 posto.


Sa liste 10 najvećih dioničara se ne može vidjeti ko je kupac ostalih dionica.


Federacija BiH je i dalje najveći pojedinačni vlasnik Sarajevo osiguranja sa oko 45,5 posto dionica i njen udio nije se mijenjao.


Pogledajte listu dioničara poslije i prije transakcije.

 

dionicari-sarajevo-osiguranjedionicari-sarajevo-osiguranje


Sa liste se vidi da je ZIF BIG smanjio svoj udio sa 6,8 na 3,6 posto. Blago smanjenje zabilježeno je i na skrbničkom računu Raiffeisen bank, sa oko 20,1 na 19,6 posto.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!