DUGOROČNO RJEŠENJE PROBLEMA

U velikom sarajevskom naselju u Općini Centar otvara se nova ambulanta: Građani konačno mogu odahnuti...

Hronika07.05.21, 18:59h

U velikom sarajevskom naselju u Općini Centar otvara se nova ambulanta: Građani konačno mogu odahnuti...
Također, u narednih nekoliko dana biće okončani i radovi na uređenju nove ambulante u Pionirskoj dolini čije otvaranje se očekuje uskoro

 

 


Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je sa saradnicima posjetio danas objekat gdje su u toku radovi na uređenju prostorija u koje će biti smještena nova ambulanta porodične medicine na Šipu.


Navedene prostorije se nalaze u novoj zgradi namijenjenoj za potrebe smještaja porodica iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.


- Pandemijski uslovi u kojima se nalazimo su nas natjerali da ubrzamo radove na novoj ambulanti porodične medicine. Očekujemo da u narednih mjesec dana radovi na obnovi prostora površine 200 metara kvadratnih budu i okončani. U ovom slučaju smo dobili podršku UNDP-a koji je puno brže i efikasnije provode procedure javnih nabavki. Namjera nam je da što prije otvorimo novu ambulantu koja mnogo znači našim sugrađanima, posebno ovako velikog naselja kakav je Šip - kazao je Mandić.


V.d. direktorica Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ Amela Kečo je tom prilikom kazala da se time dugoročno rješava problem ambulanti porodične medicine za ovo područje, a početkom rada ambulante naši sugrađani će dobiti najbolju zdravstvenu uslugu.


Također, u narednih nekoliko dana biće okončani i radovi na uređenju nove ambulante u Pionirskoj dolini čije otvaranje se očekuje uskoro, saopćeno je iz Općine Centar.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!