prognoza fhmz-a

Vrijeme narednih dana prilično 'šareno': Spremite kišobrane, ali i sunčane naočale

Front07.05.21, 09:40h

Vrijeme narednih dana prilično 'šareno': Spremite kišobrane, ali i sunčane naočale
Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C

 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 8. maja, u Bosni i Hercegovini očekuju se kiša i pljuskovi u ranim jutarnjim satima. Padavine većinom u Bosni, lokalno i u Hercegovini. U Bosni prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

 

Već u nedjelju, 9. maja, u našoj zemlji bit će sunčano. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

 

U ponedjeljak, 10. maja, u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!