potencijal ilidžanske trojke se pojačava

Raspad sistema u DF-u: Kompletan Općinski odbor Ilidža prešao u SDP!

Front06.05.21, 19:14h

Raspad sistema u DF-u: Kompletan Općinski odbor Ilidža prešao u SDP!
Povjerenik Kantonalne organizacije SDP-a BiH Sarajevo, Adnan Šteta, koji je i sam Ilidžanac, poželio je dobrodošlicu novim članovima i članicama, te čestitao ekipi SDP-a Ilidža na aktivnostima koje su posljednih mjeseci realizovalina organizacionom jačanju SDP-a

 

Sa Ilidže nam u posljednje vrijeme dolaze različite vijesti – nova upravljačka struktura već je donijela neke odluke koje su u odnosu na dosadašnje prakse skoro pa revolucionarne.

 

Upravo smo na press konferenciji saznali i da je većina članova Općinskog odbora DF-a BiH Ilidža kolektivno pristupila ilidžanskom SDP-u, čime se potencijal ilidžanske“trojke” dodatno pojačava.

 

S tim u vezi predsjednik OO SDP BiH Ilidža, Samir Habota,obavijestio je članstvo i ostatak javnosti o značajnom broju novih članova koji su posljednih nekoliko mjeseci pristupili ilidžanskom SDP-u, a tom prilikom posebno se osvrnuo na kolektivno pristupanje dosadašnjih članova ilidžanskog DF-a. Poželio je dobrodošlicu novim članovima i izrazio zadovoljstvo činjenicom da u organizaciji koju vodi sve veći broj ljudi vidi partiju kao bazu za sopstveno političko djelovanje.

 

Bivši predsjednik OO DF BiH Ilidža, Saša Planinčić, zahvalio se na iskrenoj dobrodošlici ilidžanskom SDP-u i naglasio činjenicu da u niti jednom trenutku razgovora nisu pregovarali o podjeli funkcija već samo i upravo o zajedničkoj viziji bolje Ilidže za koju će se od večeras zajedno politički boriti.

 

Bivši predsjednik Foruma mladih DF-a, Edin Hadžihasanović, istakao je svoje poznanstvo sa velikim brojem članova SDP-a i to da je cijenio ilidžanski SDP kao neprikosnovenu opoziciju bivšoj opštinskoj vlasti, isto kako ih sada vidi kao konstruktivan dio nove upravljačke strukture sa kojom dijeli viziju.

 

Povjerenik Kantonalne organizacije SDP-a BiH Sarajevo, Adnan Šteta, koji je i sam Ilidžanac, poželio je dobrodošlicu novim članovima i članicama, te čestitao ekipi SDP-a Ilidža na aktivnostima koje su posljednih mjeseci realizovalina organizacionom jačanju SDP-a.

 

Iskoristio je priliku i da spomene neke od projekata koje Ministarstvo saobraćaja KS kojim rukovodi trenutno realizuje ili namjerava realizovati na području Ilidže, još jednom najavivši izgradnju tramvajske pruge do Hrasnice koja je sve izvjesnija.

 

Najavio je i daljne jačanje SDP-a u Sarajevu, ali je javnost za sada ostavio bez detaljnijih rezultata.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 72

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još