Predsjednik SNSD-a komentarisao 'okrupnjavanje' političke scene

Dodik o ujedinjenju opozicije iz RS i FBiH: 'To je pamet stranaca, američke ili britanske ambasade... Eto neka izvole'

Front03.05.21, 15:23h

Dodik o ujedinjenju opozicije iz RS i FBiH: 'To je pamet stranaca, američke ili britanske ambasade... Eto neka izvole'
On je rekao da su priče o ujedinjavanju opozicija u FBiH i Republici Srpskoj počele još kada je SDS-ov "Mladen Bosić držao predavanje na nekom fakultetu u Sarajevu i rekao da mu je drago što pripada probošnjačkoj opoziciji"

 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da je uvijek kada se pojavio neki problem između Sarajeva i Banjaluke opozicija u Republici Srpskoj bila na strani Sarajeva, te ocijenio da najave o ujedinjenju opozicionih blokova iz Republike Srpske i Federacije BiH da se sa vlasti smijene SNSD, SDA i HDZ BiH nisu opoziciona, već pamet stranaca, javlja Srna a prenose mediji.

 

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da o naklonosti opozicije u Republici Srpskoj Sarajevu govori niz egzaktnih primjera u zadnjih godinu, dvije.

 

On je istakao da SNSD nema ništa sa SDA, ali da sa HDZ-om BiH ima partnerske odnose, dodajući da se stranka koju vodi nikada nije ujedinila s jednima ili drugima.

 

- To što opozicija iz Republike Srpske pokušava napraviti sa opozicijom u FBiH već se manifestuje. Dakle, to me uopšte ne iznenađuje i tu treba reći da je to smislio neko od mentora sa strane i stranaca koji su rekli da bi to bilo dobro. Pa, eto neka izvole, rekao je Dodik.

 

On je ponovio da SNSD nije nikakvu predizbornu i postizbornu koaliciju pravio sa SDA i HDZ.

 

- Mi smo kao pobjednici u Republici Srpskoj uzeli ono što nam pripada u pogledu predstavljanja Republike Srpske i nikada nismo imali istinsku želju, ni namjeru da to radimo sa SDA. Oni su naprosto tamo, u FBiH, pobjednici. Mi nismo ti koji će birati između toga ko je tamo bolji ili lošiji. Onaj koga tamo izabere narod biće u strukturama vlasti i to bi trebalo biti normalno. Prošli mandat to nije bilo, pa smo vidjeli zastoj, rekao je Dodik i naglasio da je na tom planu dobro što je Republika Srpska ponovo afirmisala svoje principe i stavove.

 

On je rekao da su priče o ujedinjavanju opozicija u FBiH i Republici Srpskoj počele još kada je SDS-ov "Mladen Bosić držao predavanje na nekom fakultetu u Sarajevu i rekao da mu je drago što pripada probošnjačkoj opoziciji".

 

- Odatle treba vidjeti korijene svega toga, ali to nije njihova (opoziciona) već pamet stranaca – američke ili britanske ambasade. Nema ko drugi, zaključio je Dodik. 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 75

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još