nagodio se s tužilaštvom

Semir Efendić osuđen na godinu uvjetno: Priznao krivicu za saobraćajnu nesreću

Hronika30.04.21, 17:10h

Semir Efendić osuđen na godinu uvjetno: Priznao krivicu za saobraćajnu nesreću
Efendić se tretio da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe

 

Nakon razmatranja sporazuma o prizanju krivice Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Semira Efendića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.


Izrečena mu je uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od jedne godine, s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.


Optuženi se tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe, tako što je dana 17. marta 2018. godine u popodnevnim satima, vozeći automobil Golf V i krećući se iz pravca naselja Grbavica prema ulici Zagrebačka, dolaskom na raskrsnicu pomenutih ulica, prednjim desnim dijelom svog automobila udario i oborio pješaka inicijala E.S. koji je od zadobijenih povreda preminuo.


Sud je prilikom odmjeravanja kazne uzeo u obzir brojne olakšavajuće okolnosti na strani optuženog, te ga je obavezao na plaćanje troškova postupka, saopćeno je iz Tužilaštva KS, prenosi agencija FENA.

 

Prema informaciji koju je danas objavio Raport, novi predsjednik Stranke za BiH se nagodio sa Tužilaštvom KS u vezi sa nesrećom u kojoj je poginuo pješak, a ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva KS.

 

“Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice, Općinski sud u Sarajevu, proglasio je krivim Semira Efendića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Izrečena mu je uvjetna osuda kojomm se utvrđuje kazna zatvora u trajanju jedne godine, s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo”, rečeno je iz Tužilaštva KS.

 

 

 

(Fena,DEPO PORTAL/mr/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još